Apua ja neuvoa
1.1.2023 alkaen hämeenlinnalaisten sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Kanta-Hämeen hyvinvointialue eli Oma Häme. Hyvinvointialueuudistuksen astuttua voimaan 1.1.2023 sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy 11 Kanta-Hämeen kunnalta sekä kuntayhtymiltä hyvinvointialueelle. Henkilökunnan ja palveluiden puhelinnumerot säilyvät. Sähköpostiosoitteet vaihtuvat muotoon etunimi.sukunimi@omahame.fi 1.1.2023 alkaen. Palvelut jatkuvat kuten aiemmin: voit asioida samoissa toimipaikoissa kuin tälläkin hetkellä. Asiakkaita ja potilaita palvelevat pääsääntöisesti samat tutut ammattilaiset, tutulla terveysasemalla tai sosiaalihuollon palveluissa. Myös erikoissairaanhoidon palvelut löytyvät edelleen samoista paikoista.
Tälle sivulle on koostettu lapsiperheille hyödyllistä tietoa perhekeskuksen matalan kynnyksen palveluista. Sivulta löydät tietoa myös materiaaleista, joita voit hyödyntää vapaasti oman perheesi arjessa.
Arjen kesyttämöstä vanhemmat ja muut lasten kanssa toimivat aikuiset löytävät käytännön vinkit arjen sujuvoittamiseksi ja ajanvarauksen Kesyttämöön.
Eron ensiapupiste tarjoaa mahdollisuuden saada nopeasti tukea erotilanteessa sekä ohjausta oikeiden palveluiden piiriin.
Perhekeskus Uppiksen pika-ajoilla lapsiperheet saavat ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi lapsen kasvuun, kehitykseen, tunnesäätelyyn tai vanhempien parisuhteeseen liittyvissä asioissa.
Perheasioiden sovittelussa pohditaan sellaisia lasten asioiden järjestämiseen liittyviä kysymyksiä, joista vanhempien on vaikea päästä yksimielisyyteen.
Ryhmätoiminnan vuosikellosta löydät tietoa kaikille ja kaikenikäisille avoimesta ryhmätoiminnasta, jota perhekeskus Uppiksen verkosto järjestää. Lue lisää ryhmätoiminnasta.
Omaolon hyvinvointivalmennukset kannustavat sinua muutokseen, halusit sitten muuttaa elin- tai elämäntapojasi. Tunnistaudu Omaoloon henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla ja tutustu muun muassa seuraaviin valmennusohjelmiin:
- Arjen harmituksen vähentämisen valmennusohjelma koko perheelle arjen vastoinkäymisten hallintaan
- Lapsiperheiden valmennusohjelma jämäkän ja ystävällisen perheensisäisen vuorovaikutuksen vahvistamiseksi.
- Positiivinen vuorovaikutus parisuhteessa – valmennusohjelma ja Ristiriitojen ratkaisu parisuhteessa -valmennusohjelma perheen aikuisille vuorovaikutusta vahvistavan vuorovaikutuskulttuurin luomiseksi. Sisältää käytännönläheisiä harjoitteita.
Valmennusohjelmien käytöstä ei välity tietoa kolmansille osapuolille.
Tutustu perhekeskus Uppiksen työntekijöiden tuottamaan podcastien sarjaan, jonka löydät Soundcloud -palvelusta. Podcasteissa perhekeskus Uppiksen työntekijät keskustelevat ajankohtaisista mutta myös kestosuosikiksi muodostuneista, perheitä koskettavista aiheista.
Pystyt kuuntelemaan yksittäisiä jaksoja ilman rekisteröitymistä palveluun.