Nuorten tukipalvelu Toppari
1.1.2023 alkaen hämeenlinnalaisten sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Kanta-Hämeen hyvinvointialue eli Oma Häme. Hyvinvointialueuudistuksen astuttua voimaan 1.1.2023 sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy 11 Kanta-Hämeen kunnalta sekä kuntayhtymiltä hyvinvointialueelle. Henkilökunnan ja palveluiden puhelinnumerot säilyvät. Sähköpostiosoitteet vaihtuvat muotoon etunimi.sukunimi@omahame.fi 1.1.2023 alkaen. Palvelut jatkuvat kuten aiemmin: voit asioida samoissa toimipaikoissa kuin tälläkin hetkellä. Asiakkaita ja potilaita palvelevat pääsääntöisesti samat tutut ammattilaiset, tutulla terveysasemalla tai sosiaalihuollon palveluissa. Myös erikoissairaanhoidon palvelut löytyvät edelleen samoista paikoista.
Toppari on nuorisoikäisille suunnattu palvelu. Topparissa perheiden kanssa työskentelee moniammatillinen tiimi, johon kuuluu sekä terveydenhuollon- että sosiaalialan ammattilaisia.
Topparin asiakkaaksi voi hakeutua viidennestä luokasta lähtien ja tarvittaessa työskentelyä voi jatkaa täysi-ikäistymiseen saakka.
Topparin asiakkaat ovat nuoria, joilla on psyykkisiä ja/tai sosiaalisia vaikeuksia. Nämä voivat näkyä esimerkiksi mielialan muutoksina, koulunkäynnin vaikeutena tai vaikkapa käyttäytymisen muutoksina. Myös koti- ja perhetilanteisiin liittyvät haasteet sekä muut elämän kuormittavat tilanteet voivat olla syy työskentelylle.
- huoli nuoresta on noussut
- nuoren tilannetta on jo arvioitu ja tukitoimet on aloitettu
- nuoren ja tämän vanhempien sekä työntekijöiden kanssa on todettu lisätuen tarve
Topparin työskentelyssä nuori ja tämän perheen tilanne huomioidaan kokonaisvaltaisesti ja hyödynnetään tarvittavia sekä jo olemassa olevia yhteistyötahoja. Työntekijä tekee yksilöllisen suunnitelman yhdessä nuoren ja tämän perheen kanssa työtavasta, joka on heille sopivin ja johon nuoren ja perheen on mahdollista sitoutua. Tavoitteita tarkastellaan määräajoin.
Yhdessä ja/tai erikseen heille sopivassa paikassa. Nuorta voidaan tavata esimerkiksi kotona, koulussa, Topparin toimistolla, kahvilassa tai vaikka keilahallilla. Keskustelun lisäksi tapaamiset voivat olla toimintakykyä ylläpitäviä, arvioidusta tarpeesta riippuen.
Työskentelyn kesto on yksilöllistä, kestäen muutamasta viikosta muutamaan vuoteen. Tapaamisvälejä voidaan tiivistää ja harventaa tarpeen mukaan.
Toppari järjestää myös ryhmämuotoista tiimitoimintaa sekä nuorille että vanhemmille tarvelähtöisesti. Lisäksi kesäaikaan järjestämme leirimuotoista toimintaa.
Palveluun ohjaudutaan pääsääntöisesti palvelutarpeen arvioinnin kautta mutta myös sähköisellä mukaanpyyntölomakkeella.
Mukaanpyyntölomakkeen voivat täyttää perheen kanssa oppilashuollon, lastensuojelun, nuorisopsykiatrian, perheneuvolan, Ankkuri-tiimin, varhaisen tuen perhetyön työntekijät tai ne, jotka ovat huolissaan nuoren tai perheen tilanteesta.
Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista nimimerkillä @topparit