Perhekeskuksen palvelut
Tarjoamme monia eri palveluja perheesi arjen avuksi ja tueksi.
Perhekeskuksen palvelut ovat Hämeenlinnan kaupungin järjestämiä mutta yhteistyötä tehdään myös yksityisen sektorin, järjestöjen ja seurakuntien kanssa. Perhekeskusverkostoon kuuluvat kaikki lapsiperheitä kohtaavat toimijat, myös neuvolan sekä nuorisotyön työntekijät.
Tälle sivulle on koostettu tietoa perhekeskus Uppiksen palveluista ja toiminnasta.
Lue lisää palveluihin ohjautumisesta
Ankkurin tarkoituksena on varhainen puuttuminen alaikäisten rikolliseen käyttäytymiseen sekä nuoren asiakkaan kokonaisvaltaisen elämäntilanteen ja avun tarpeen selvittäminen.
Lapsiperheiden kotipalvelu auttaa perheen yllättävissä tilanteissa.
Lapsiperheiden sosiaalityön tavoitteena on tukea lapsiperheiden arjen sujumista sekä yhdessä perheen kanssa ratkoa aikuisten ja lasten elämään liittyviä ongelmatilanteita.
Lastensuojelun asiakkuus alkaa, kun sen tarve on todettu. Tavoitteena on edistää lapsen myönteistä kehitystä ja tukea vanhemmuutta yhteistyössä lapsen ja perheen kanssa.
Oppilaan tuki auttaa lapsen tai nuoren koulunkäyntiin liittyvissä pulmissa.
Perheneuvolasta saat apua, kun sinulla herää huoli lapsen kehityksestä, käyttäytymisestä, mielialoista, parisuhteessa tai vanhemmuudessa on ongelmia tai perhettä on kohdannut kriisi.
Perhekuntoutus Polku tarjoaa hämeenlinnalaisille lapsiperheille maksutonta kuntoutuspalvelua erilaisiin haastaviin tilanteisiin.
Neuvolapalvelut ovat osa perhekeskus Uppiksen verkostoa. Neuvolapalveluihin kuuluvat äitiys- ja lastenneuvolan sekä seksuaaliterveyden palvelut. Neuvolapalvelut ovat maksuttomia.
Perheoikeudellisissa palveluissa selvitetään mm. lapsen asumiseen, huoltajuuteen, tapaamisoikeuteen ja elatukseen liittyviä kysymyksiä.
Puhe- ja toimintaterapia Puheterapiassa työskennellään pääosin alle kouluikäisten lasten kanssa, joilla on puheen tai kielen kehitykseen liittyviä pulmia.
Toimintaterapiassa työskennellään alle kouluikäisten ja alakouluikäisten lasten kanssa, joilla on haasteita toimintakyvyssä.
Toppari on nuorisoikäisille suunnattu palvelu. Topparissa perheiden kanssa työskentelee moniammatillinen tiimi, johon kuuluu sekä terveydenhuollon- että sosiaalialan ammattilaisia.
Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta on tarkoitettu lapsiperheille, joissa vanhempien voimavarat eivät riitä vastaamaan lapsen tarpeisiin.
Tuki varhaiskasvatuksessa mahdollistaa kaikille lapsille yhteisen ja yhtäläisen laadukkaan varhaiskasvatuksen.
Varhaisen tuen perhetyö on koko perheen kanssa tehtävää, arjen haasteiden yhdessä ratkaisemista, vuorovaikutuksellista keskustelua ja arjen hallintaa tukevaa työtä sekä ohjausta ja neuvontaa.
Aiheeseen liittyvät
Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen yhteydenottokanavat uudistuvat
8.6.2023
Sivistyksen ja hyvinvoinnin, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen neuvontaa ja ohjausta antava yhteinen palveluohjaus loppuu 30.6.2023, jonka jälkeen sekä varhaiskasvatukseen että perusopetukseen liittyvää neuvontaa annetaan uusien palvelunumeroiden …
Sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löydät hyvinvointialue OmaHämeen verkkosivulta
8.6.2023
Kanta-Hämeen hyvinvointialue – Oma Häme aloitti toimintansa 1.1.2023. Tällöin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisvastuu siirtyi 11 Kanta-Hämeen kunnalta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueelle. Hyvinvointialueen verkkosivut löytyvät osoitteesta www.omahame.fi. Tiedot …
Kesäpaku menee sinne missä nuoretkin ovat
6.6.2023
Hämeenlinnassa on useamman kesän pörräillyt kaupungin nuorisotyön Kesäpaku eli pakettiauto, jossa on aina pari nuorisotyöntekijää, ja joka liikkuu alueella paikasta toiseen. Kesäpaku on nuorisopalvelujen liikkuvaa …
Uimaan pääsee uimahalliin ja maauimalaan
5.6.2023
Jos vielä et tarkene polskia luonnonvesissä, pääset uimaan Hämeenlinnan uimahalliin (Uimarintie 2) ja Ahveniston maauimalaan (Olympiakatu 18-20). Hämeenlinnan uimahalli on vielä avoinna tämän ja ensi …
Aiheeseen liittyvät blogit
Fiksua työtä, syksy 2022: Perheneuvolan osallistuminen Arxin kulttuuritoimintaan
4.11.2022
Tavoitteena tukea lapsen tunnetaitoja sekä lisätä vanhempien tietoisuutta ja ymmärrystä lapsen kehityksestä. Ajatus sai alkunsa kysymyksestä, millaisia mahdollisuuksia olisi virittää lapsiperheiden kulttuuripalvelujen ja perheneuvolan välistä …