Hämeen linna kesällä Hämeen linna kesällä
Riktigt nära.

Tavastehus

Tavastehus erbjuder mångsidiga möjligheter att tillbringa semester och fritid. Finlands äldsta inlandsstad har många oförglömliga historier att berätta.

Talvinen maisema Aulangon näköalatasanteelta Talvinen maisema Aulangon näköalatasanteelta
Riktigt nära.

Aulanko

Aulanko är ett unikt parkområde och semestercentrum ca 5 km från stadens centrum, där det finns rikligt med tjänster och möjligheter till fritidssysselsättning.

Vesistösillan yllä olevat revontulet iltamaisemassa
Riktigt nära.

Finlands äldsta inlandsstad

Tavastehus, (finska Hämeenlinna) är en inlandsstad i landskapet Egentliga Tavastland i Finland. Stadens centralort är själva tätorten Tavastehus, med ca 50 000 invånare.

 

Omkring 300 av stadens invånare talar svenska som sitt modersmål

Tavastehus är en enspråkigt finsk kommun. Den svenskspråkiga befolkningsandelen är liten, men tillsammans med tvåspråkiga familjer ger den ett underlag till en svenskspråkig daghemsgrupp och svenskspråkig grundskoleundervisning. Det finns ca 300 svenskspråkiga och ett flertal tvåspråkiga invånare i staden.

Aulanko

Ett unikt parkområde

Aulanko ligger ca 5 km från stadens centrum. På området finns ett stort utbud tjänster och möjligheter till mångsidig fritidssysselsättning. På området finns ett spa, restauranger, två golfbanor, motionsaktiviteter, välmåendetjänster, kultur, fina motionsleder, äventyrspark, brygga för insjöbåtar och olika inkvarteringsmöjligheter.

Jean Sibelius födelsehem

Jean Sibelius födelsehem är ett litet hemtrevligt museum mitt i Tavastehus, där fotografier, föremål och musik berättar sin färgrika historia om kompositörmästarens livsskeden. Sibeliusdagen och den finländska musikens dag firas den 8 december på Jean Sibelius födelsedag.