5-11-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Hämeenlinnassa

Hämeenlinna aloittaa 5-11-vuotiaiden koronarokotukset 16.1. alkaen Verkatehtaalla. Aikoja on varattavissa myös Kauppakeskus Tuulosen rokotuspäivään 30.1.2022. Rokotteena käytetään Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Lasten rokote on eri rokote kuin Pfizerin aikuisille suunnattu rokote.

Koronarokotusaikoja on tarjolla erikseen 5-11-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville ja kaikille 5-11-vuotiaille.

Lapsen huoltajien suostumus vaaditaan

Koronarokote voidaan antaa 5-11-vuotiaille vain kaikkien huoltajien suostumuksella. Jos lapsella on kaksi huoltajaa, molempien tulee allekirjoittaa suostumuslomake koronarokotuksen antamiseen. Yksinhuoltaja allekirjoittaa lomakkeen yksin.

Etukäteen täytetty ja allekirjoitettu suostumuslomake tulee ottaa mukaan koronarokotukseen. Lomakkeen voi täyttää ja tulostaa THL:n sivuilla.

Ajanvarauksessa käytössä uusi nettiajanvarauspalvelu

Ajan lasten koronarokotukseen voi 4.1. alkaen varata uudessa nettiajanvarauspalvelussa. Palvelu on helppokäyttöinen, eikä se vaadi tunnistautumista. Ajanvarauksen yhteyteen kannattaa laittaa sekä varaajan puhelinnumero että sähköpostiosoite, joihin palvelu lähettää vahvistusviestin varauksesta. Tarvittaessa ajan voi perua ajanvarauspalvelun kautta.

Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy Kanta-Hämeen koronarokotukset -sivulta.