Ahvenistolla aukeaa ensilumenlatu perjantaina 24.11.

Ensilumenlatu avataan perjantaina 24.11.2022, kello 12. Hiihtolatu on jatkossa avoinna päivittäin klo 7 -22.

Latukierroksen pituus on avaushetkellä 1,8 km ja viikon 48 aikana saadaan tehtyä lisää latua. Hiihtotyyleinä ladulla on vapaa ja perinteinen.

Ahveniston ensilumenlatu kartalla
Ensilumenlatu on merkitty kuvaan sinisellä

Ladulla saattaa olla ruuhkaa ja latualue on vielä melko kapea, joten hiihtäjiltä toivotaan kanssahiihtäjien huomioimista ja yleistä varovaisuutta. Myös hiihtovauhti kannattaa pitää maltillisena olosuhteet huomioiden.

Perinteisen latu todennäköisesti kuluu runsaasta hiihtäjämäärästä johtuen erityisen paljon. Etenkin loppupäivästä latu voi olla huonossa kunnossa.

Latureitti huolletaan joka aamu ennen latualueen avaamista ja arkisin iltapäivästä noin 14-15 aikaan

Alueella on käynnissä valaistuksen viimeistelytyöt. Varikkoalue ja lähtösuoran osuus saadaan valaistua, mutta takalenkillä lumivaraston luona voi olla vielä hämärämpiä kohtia. Perjantaina 24.11 pystytään kertomaan tarkemmin miltä osin valot saadaan alueella päälle. Otsalamppu voi olla hyvä ottaa varalta mukaan. Kokonaan alueen valaistus saadaan kuntoon viikon 48 alussa.

Varikkorakennus, pukutilat ja suihkut ovat toistaiseksi suljettuina. Varikkorakennuksen päädyssä on käytössä yksi WC-tila, johon kuljetaan ulkokautta.