Ahveniston moottoriradan uuden sopimuskauden kilpailutusprosessi on käynnistynyt

Ahveniston moottoriradan käyttöoikeussopimuksen kilpailutusprosessi on käynnistynyt markkinakartoitusvaiheella. Tulevan kilpailutuksen tietopyyntö on julkaistu maanantaina 14.11.2022, tietopyyntö löytyy mm. Hilmasta osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi.

Markkinakartoitusvaiheen tarkoituksena on kerätä yrittäjien ja sidosryhmien näkemyksiä tulevaan sopimuskauteen. Tietopyyntöön vastaamalla on mahdollista vaikuttaa myös konkreettisesti tulevan kilpailutuksen sisältöön. Varsinaiseen tarjousvaiheeseen on mahdollista osallistua, vaikka ei olisi mukana markkinakartoitusvaiheessa.

Osallistu kaikille avoimeen yleisötilaisuuteen Raatihuoneella

Tietopyyntöön vastanneille yrittäjille järjestetään infotilaisuus keskiviikkona 7.12.2022, yrittäjät saavat kutsun tilaisuuteen sähköpostitse. Samana päivänä järjestetään myös kaikille avoin yleisötilaisuus Raatihuoneen valtuustosalissa (Raatihuoneenkatu 15) klo 18.

Kilpailutusprosessi etenee siten, että kaupunki valmistelee tarjouspyyntöä loppuvuoden aikana. Tietopyyntöön vastanneiden yrittäjien kanssa neuvotellaan tarjouspyynnön sisällöstä tammikuun aikana. Tarjouspyyntö viimeistellään neuvotteluiden jälkeen ja julkaistaan arviolta helmikuun 2023 alussa. Sopimuskumppanin valinta pyritään tekemään keväällä 2023.

Ahveniston moottorirata

Legendaarinen Ahveniston moottorirata on yksi Suomen vanhimmista moottoriurheilun areenoista. Hämeenlinnan keskustasta vain noin neljän kilometrin päässä sijaitseva rata-alue on valmistunut vuonna 1967 vanhalle soranottoalueelle. Vuosien saatossa radalla on kisattu niin autoilla, formuloilla kuin moottoripyörilläkin. Radan kokonaispituus on 2 840 metriä.

Nykyisin Etelä-Suomessa on Ahveniston lisäksi vain pari moottorirataa ja kesäkaudella radan kävijämäärä on 50 – 60 000 henkilöä.

Moottoriradan operoinnin nykyinen sopimuskausi on päättymässä syksyllä 2023, tavoitteena on löytää alueelle uusi pitkäaikainen sopimuskumppani, jolla on osaamista, intoa ja näkemystä moottoriradan operointiin ja alueen monipuoliseen kehittämiseen.