Ahveniston uimarannan leikkipaikan peruskorjaus alkaa

Ahveniston uimarannan leikkipaikan peruskorjauksen yhteydessä leikkipaikan vanhat leikkivälineet puretaan ja korvataan uusilla leikkivälineillä. Työt aloitetaan viikolla 41 ja ne valmistuvat marraskuun aikana. Leikkipaikka aidataan töiden ajaksi työmaa-alueeksi, jolloin leikkipaikka on myös pois käytöstä.

Kaupunkilaisten toiveet ja ideat apuna suunnittelussa

Kesällä 2020 kaupungin verkkosivuilla tehdyn leikkipaikkakyselyn yhteydessä kysyimme kaupunkilaisilta toiveita ja ideoita Ahveniston leikkipaikan uusimiseen liittyen. Suurkiitos vastauksista! Ne ovat nyt olleet apuna leikkipaikan suunnittelussa.

Lukuisten toiveiden mukaisesti Ahveniston leikkipaikka aidataan, mikä tuo turvallisuutta vilkkaan pyörä-/kävelytien ja järven läheisyydessä. Leikkialuetta laajennetaan reilusti nykyisestä ja alueelle tuodaan useita ”leikkipisteitä” helpottamaan ruuhkaa suositulla leikkipaikalla.

Kulun helpottamiseksi leikkialueelle tehdään kivituhkapolut, joita pitkin pääsee esim. lastenrattaiden kanssa eri leikkivälineiden ääreen. Aurinkopurje tuo hieman varjoa lepohetkeen eväidensyöntipaikalla.

Leikkivälineiksi valittiin laadukkaita ja kestäviä tuotteita. Merirosvolaiva ja tähystysmastona toimiva torniverkko kannustavat kiipeilemään. Keinuja on useita ja niissä on aina suositun linnunpesäistuimen lisäksi erilaisia keinuistuimia – mm. kaverin kanssa vastakkain istuttava. Leikkipaikalle on tarkoitus tuoda mahdollisuus vesi-hiekkaleikkeihin, ja paljasvarpaisin voi testata eri materiaaleista koostettavan ”tuntopolun”.

Aidatun alueen ulkopuolelle sijoitetaan hieman isommille leikkijöille todella paljon toivottu vaijeriliuku sekä korkea, eri suuntiin keinuva kolmijalkainen linnunpesäkeinu.

Katso suunnitelmakuvasta kuinka uudet välineet ja varusteet sijoitetaan leikkialueelle

(Kuva avautuu klikkaamalla uuteen välilehteen.)

Ahveniston leikkipaikan suunnitelmakuva varusteista ja kalusteista

Alueelle rakennetaan lisäksi kolme uutta rantalentopallokenttää

Leikkipaikan kunnostuksen yhteydessä rakennetaan lisäksi kolme rantalentopallokenttää. Lentopallokenttien kohdalla leikkipaikkaa suojaa 2,4 m korkea aita.

Työt tehdään Hämeenlinnan kaupungin kaupunkirakenteen omajohtoisina töinä.

Lisätiedot: Olli Aaltonen, vastaava mestari p. 050 5730 666 ja Jouko Keskimaa, puistomestari p. 040 0478 861