Alvettulan asumiskokeilu kiinnosti laajalti

Osana Polku kylään -hanketta toteutettava asumiskokeilu Alvettulassa keräsi 54 hakemusta

Polku kylään -asumiskokeiluun saatiin 54 hakemusta. Kiinnostuneiden määrä ja monipuolisuus yllätti iloisesti. Alvettula ja hämäläinen maaseutu kiinnostaa todella. Hakemukset olivat hyvin tehtyä, hakijat olivat miettineet mitä kirjoittavat, miksi maalle muutto kiinnostaa ja myös kertoneet itsestään. Hakemuksista lähes puolet oli lapsiperheitä ja näistä kolmasosa äitejä lapsiensa kanssa. Hakijoissa oli myös paljon sinkkunaisia. Myös muutamat perheet haluaisivat isoäidin mukaansa maalle tai aikuiset lapset.

Suurin osa hakijoista on Kanta-Hämeen ulkopuolelta, yli puolet pääkaupunkiseudulta ja Tampereen seudulta, loput muualta Suomesta. Joukkoon mahtui kaksi ulkomailta muuttavaa perhettä. Hämeenlinnassa kertoi asuvansa vain neljä hakijaa.

Yllätys oli myös, että Alvettula ja Hauho ovat aika vieraita paikkoja suurimmalle osalle hakijoista, lähes puolet eivät olleet koskaan käyneetkään siellä. Yhteisöllinen kylä ja hieno ympäristö kiinnostavat, myös sijaintia pidettiin sopivana.

Alvettulan kyläyhdistys tulee järjestämään syyskuun lopussa myös kaikille avoimen tutustumispäivän, jossa esitellään kylää ja asumistarjontaa siellä. Päivän aikana halutaan tutustua puolin ja toisin.

Lisätietoja:
Elina Leppänen, Hämeen Kylät ry
kylaasiamies@hameenkylat.fi
0400 944 868