Ammattiopisto Tavastia kouluttaa nyt polkupyörämekaanikkoja ainoana Suomessa

Ammattiopisto Tavastia on aloittanut polkupyörämekaanikkojen koulutuskokeilun. Koulutuspilotti toteutetaan yhteistyössä Parolan Pyörähuollon kanssa ja se on osa Bike Lab -hanketta, jolla kehitetään joustavia työllisyyspolkuja.

Ammattiopisto Tavastia ja Parolan Pyörähuolto aloittivat marraskuun alussa koulutuskokeilun, jossa koulutetaan uusia polkupyörämekaanikkoja. Koulutus on 15 osaamispisteen (osp) kokonaisuus, joka toteutetaan osana autoalan perustutkintoa.

Ensimmäisessä pilottiryhmässä on neljä opiskelijaa.

– Polkupyörämekaanikon opintokokonaisuus on mahdollista suorittaa osatutkintona tai autoalan perustutkinnon yhteydessä valinnaisena tutkinnon osana. Olemme tyytyväisiä tähän kokeiluun ja uskon, että voimme tätä kautta saada työelämään uusia ammattilaisia, joille on varmasti kysyntää, sanoo koulutuspäällikkö Teemu Vepsäläinen Ammattiopisto Tavastiasta.

Käytännön opetus järjestetään yhteistyössä Parolan Pyörähuollon kanssa heidän toimitiloissaan. Parolan Pyörähuolto lähti koulutuskokeiluun mukaan mielellään.

Ammattiopisto Tavastia kouluttaa polkupyörämekaanikkoja
Kuvassa vasemmalta Marko Syrjänen, Jorma Lakso, Jani-Petteri Salonen, Jussi Kärkkäinen ja Antti Munnukka. Kuva: Ismo Hannula

Bike Lab Hämeenlinna -hanke toteutetaan Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelman rahoituksella.

Lue koko tiedote Ammattiopisto Tavastian sivuilta.

#kestäväkaupunki”