ARX on muuttanut – avajaiset la 22.2. klo 10

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX avaa ovensa uudessa osoitteessa. Seuraavat kolme vuotta ARXin tukikohtana toimii Viipurintie 4. ARXin löytää siis edelleen Verkatehtaalta. 

Avajaistapahtuma la 22.2.2020 klo 10-14

Kutsumme perheet nauttimaan iloisesta avajaishumusta, elävästä musiikista ja työpajailusta lauantaina 22.2. klo 10–14. Avajaisohjelmaa on niin uuden ARX-talon ensimmäisessä kerroksessa kuin lähiympäristössä, myös ulkosalla.

Juhlapäivä käynnistyy klo 10 Hämeenlinnan kaupungin lastenkulttuuripäällikkö Minna Haverin avajaispuheella ja virallisella nauhan leikkauksella. Päivän mittaan voi kokeilla vaikkapa karkkipaperiaidan rakennusta, keppihevostelua sekä Lasten synamiitti -työpajaa, jossa luodaan ääniä erilaisilla elektronisilla laitteilla. Klo 12–12:30 Verkatehtaankujalla raikaa yhteislaulu, kun Sibbe-siskojen Iina ja Dora nousevat lastauslavalle nuottinippuineen. Avajaispäiväksi uuden ARXin edustalle parkkeeraa myös liikkuva bändikämppä, Rytmirekka, jossa pääsee testaamaan soittamista mm. rummuilla, kitaralla ja bassolla sekä tekemään omaa musiikkia.

Avajaispäivänä uuden ARXin alakerrassa starttaa myös kierrätyshenkinen UusiX-näyttely. Näyttely rakentuu kolmen kierrätysmateriaaleja käyttävän kuvataiteilijan teosten ympärille. Virpi Vesanen-Laukkanen on ommellut jättimäisen juhlapuvun karkkipapereista, Jaakko Tornberg puolestaan on rakentanut liudan yksilöllisiä ja ilmeikkäitä pikku robotteja ja Niina Suomiselta nähdään ruokahävikkiä kommentoiva animaatio. ARX-tiimi on ideoinut näyttelyn hengessä työpajapisteitä, joissa lapset pääsevät luomaan muun muassa karkkipaperiasuja, robotteja ja animaatioita.

ARXin uudet naapurit, Verkatehtaankujalla sijaitsevat Omata ja RaamiDaamit tarjoavat myös mahdollisuuden tutustua toimintaansa lauantaina 22.2.. Omatan ovet ovat avoinna klo 10–15; tunnelmallisessa taidetilassa toimii myös pieni käsityöbasaari. RaamiDaamien pop-up-kahvilassa taas voit nauttia vaikkapa herkulliset mokkapalakahvit. Kahvila palvelee klo 10–14.

Talvilomaviikon ohjelmaa

Laskiaishulinat ti 25.2.2020 klo 10-14

Avajaisten jatkoja vietetään laskiaistiistaina 25.2. klo 10–14 Verkatehtaankujalla ja uudessa ARX-talossa. Kujalla piirretään ulkoilma-ateljeessa muotokuvia ihan oikeista alpakoista. Pikkunälän yllättäessä voi paistaa sateenkaaren väristä tikkupullaa ja vaikka omia eväitäkin yhteisellä retkinuotiolla. Uusix-näyttely työpajoineen on avoinna klo 10-15.

UusiX-näyttely ja -työpajat ma-pe klo 10-15

UusiX-näyttely työpajoineen tarjoaa hauskaa talvilomatekemistä kaikenikäisille kävijöille. Näyttelyyn ja työpajapisteille voi tulla tutustumaan ma-pe klo 10-15.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Vapaa pääsy – tervetuloa!

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX
Viipurintie 4, Verkatehdas
www.hameenlinna.fi/arx