ARX-talon väki muuttaa

Lasten ja nuorten kulttuuripalvelut, Aimokoulu, Miniteatteri, nuorisopalvelut sekä talon muut toimijat muuttavat ARX-talosta remontin alta vuoden loppuun mennessä. ARX-talossa marraskuun lopulla järjestettävä Purkutaideviikko käynnistää muuton, ja kutsuu erilaisia lasten ja nuorten ryhmiä tekemään ja kokemaan taidetta ARX-talossa.

Aimokoulu on aloittanut toimintansa ARX-talossa vuonna 1995. Vuodesta 2003 talo on tarjonnut tilat myös lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin toiminnalle. Lasten ja nuorten taiteelle ja kulttuurille omistettu ARX-talo on antanut tilan ja paikan itseilmaisulle, oppimiselle ja elämyksille, taiteen tutkimiselle sekä lasten ja aikuisten kohtaamisille. Talossa on toiminut myös taide-eskari Pikkuverkalaiset.

Arx päärakennus

ARX-taloa aletaan remontoida alkuvuodesta 2020. Remontin jälkeen tiloihin muuttaa Lyseon koulu. ARXin lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden ja Aimokoulun toiminta jatkuu väistötiloissa Hämeenlinnassa. Lastenkulttuurikeskus mukauttaa väistön ajaksi toimintansa Crazy Townilta vapautuviin tiloihin Verkatehtaalla ja Aimokoulu muuttaa Ahveniston koululle. Arviolta kolmen vuoden mittaisen väistön jälkeen ARXin lasten ja nuorten kulttuuripalvelut ja Aimokoulu saavat todennäköisesti uuden kotipaikan Verkatehtaan Opistotalosta. Miniteatteri puolestaan siirtyy jo nyt teatteri Verstaan pääkäyttäjäksi.

Hämeenlinnassa laadukasta lasten ja nuorten kulttuuria on tuotettu vuosien aikana pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti yhteistyössä eri toimijoiden kesken. ARX-talon palveluiden tuottajien muuttaessa eri puolille Hämeenlinnaa yhteistyötä tehdään jatkossakin toimintaa kehittäen. 

Ennen muuttoa juhlitaan vielä monella tapaa lasten ja nuorten taidetta nykyisessä ARX-talossa. Purkutaideviikolla (18.-23.11) ARX-talossa on avoimet ovet, ja kävijöiltä kerätään palautteen lisäksi toiveita tulevaan lasten ja nuorten kulttuurikeskukseen.

Lisätietoja antavat:

Minna Haveri
Lastenkulttuuripäällikkö​, puh. 03 621 4592, 040 8696374  ​
minna.haveri@hameenlinna.fi

Pekka Lehtimäki
Aimokoulun rehtori, puh. 03 621 2657, 0405477285
pekka.lehtimaki@hameenlinna.fi