ARXin maksuttomat HIL-taideharrastukset alkavat

Kulttuurikeskus ARXin Harrastamisen Suomen mallin HIL-taideharrastukset alkavat Hämeenlinnan kouluissa taas syyskuussa. ARXin harrastuksissa painottuu tänä vuonna kuvataide akvarellimaalauksesta animaatioon. Ohjaajina toimivat ARXin muustakin toiminnasta tutut taidekasvattajat. Harrastukset ovat osa Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa toimintamuotoa, jossa tarjotaan lapsille ja nuorille mahdollisuus taiteen ja liikunnan harrastamiseen koulupäivän yhteydessä. HIL harrastukset ovat oppilaille maksuttomia.

HIL-kuvis

HIL-kuviksessa tutkitaan ja inspiroidutaan tänä vuonna luonnonmateriaaleista- ja olennoista. Miten tussilla voi piirtää kiven pinnan? Minkä muotoinen on puunoksa? Maalaushetkissä tutustutaan erityisesti akvarellimaalaukseen, sen eri tekniikoita kokeillen. Lisäksi valmistetaan siveltimiä luonnonmateriaaleista ja tutkitaan millaisia jälkiä ne jättävät isolle paperille. Maalaten, piirtäen ja luonnonmateriaaleista muotoillen luodaan hahmoja ja tapahtumapaikkoja animaatioihin sekä varjotaidetyöpajoihin. Tämän syksyn erikoisuutena ovat harrastuskerrat, joissa osallistujat pääsevät kokeilemaan keramiikkaa. HIL-kuviksessa syntyneitä teoksia nähdään myös Valoilmiö- festivaaleilla. Ryhmät pääsevät itse suunnittelemaan toiminnan sisältöjä ja teemoja. Kuvis-työpajoja yhdeksällä koululla ohjaavat ARXin taidekasvattajat Noora Tirkkonen sekä Saana Siivonen, joka vastaa erityisesti keramiikkakerroista. Aikataulun löydät ARXin sivuilta.

ARX järjestää myös HIL-taideharrastuksia erityisopetuksen ryhmille Saaristen ja Seminaarin kouluilla. Erityisopetuksen pienryhmien työpajoissa taiteillaan moniaistisesti eri menetelmillä. Tänä vuonna syvennytään muun maussa valoon, kädentaitoihin, väreihin ja ääneen. Työpajoja ohjaa ARXin taidekasvattaja Auni Tuovinen, joka vastaa ARXilla myös Kulttuuripolun erityisopetuksen pienryhmien sisällöistä.

Lisäksi ARXin tulevan lukuvuoden HIL-kalenteriin kuuluvat Tuu ja tee! -työpajat ARXin omissa tiloissa keskiviikkoisin klo 14-16. Tässä alakoululaisille suunnatussa työpajojen sarjassa taiteenlajit vaihtuvat viikoittain. Ohjaajina toimivat ARXin taidekasvattajat.

HIL & HÄX Demotourin työpajoissa yläkoulujen oppilaat pääsevät viikoilla 39.–41 kokeilemaan DJ-työskentelyä, konemusiikin tekemistä ja graffitien maalaamista vr-laseilla. Pajoissa harjoitellaan myös visuaalien tekemistä reaaliaikaisesti, kuvantuottamiseen suunniteluilla laitteilla. Pajat toteutetaan kouluilla ja niiden lähistöllä. Työpajoja ohjaa tekninen tuottaja ja ARXin nuorisokulttuurivastaava Juuso Suuronen.

Ilmoittaudu harrastukseen: Hämeenlinnan harrastustoiminta (kuntapalvelut.fi)

Lisätietoja:

Noora Tirkkonen
Taidekasvattaja, HIL-kuvis
+358 50 324 9694
noora.tirkkonen@hameenlinna.fi
www.kulttuurikeskusarx.fi