Avoimet kylät kutsuvat käymään 10.6.2023

Suomen suurin yleisötapahtuma, Avoimet kylät, järjestetään lauantaina 10.6.2023. Kanta-Hämeestä on mukana yli 40 kylätapahtumaa.

Avoimet kylät -päivä järjestetään 10.6.2023 valtakunnallisesti jo yhdeksättä kertaa. Päivän tavoitteena on lisätä kylämatkailua ja samalla tuoda parrasvaloihin kylien monipuolista toimintaa. Tapahtumissa esitellään kyliä matkailijoille ja uusille mahdollisille asukkaille.

Avoimet kylät -päivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille monipuolista ohjelmaa. Ohjelmassa on sekä perinteisiä pihakirppiksiä ja talkoita että paikallisia erikoisuuksia, kuten sauna- ja karaokemaratoneja.

Lähde Avoimet Kylät -päivänä kesäiselle kierrokselle ihaniin kyliimme.

Vinkkejä Hämeenlinnan seudun avoimiin kyliin

Tässä muutamia tärppejä Hämeenlinnan pitäjien kylistä:

  • Rengossa Nummenkylässä on juoksukilpailu ja kahvio kylätalossa klo 11 alkaen, osoitteessa Hämeen Härkätie 4151.
  • Rengossa Kaloinen, Vehmainen, Asemi ja Ahoinen – Pihakirppis -suunnistus klo 10-16. Mukana on maalaistalojen pihojen lisäksi kirpputoreja joen rannalla, puimalan juurella ja vanhassa ladossa. Varaa käteistä mukaan ja suunnista Kaloisten kyliin.
  • Hauholla Hauhontaustassa on kyläportin ja kesäkauden avaus Kivituvalla, jossa on myös yli 40 vuotta jatkunutta kylätoimintaa. Tarjolla on myös esimakua kesän näyttelystä vanhojen työvälineiden tunnistamistehtävällä. Kahvipannu kuumana klo 10–16. Osoite. Hauhontaustantie 645.

Kanta-Hämeestä ovat mukana seuraavat kylät:

Alvettula, Etelä-Hattula, Haminankylä, Hauhontausta, Iittala, Kaloinen, Lautsia, Lepaa, Letku, Liesjärvi, Läyliäinen, Matku, Mommila, Nummenkylä, Palikkala, Peräjoki, Pilpala, Pirttikoski, Ryttylä, Salonkylä, Sappee, Sattula, Susikas, Tyrvännönniemi, Vihavuosi, Vojakkala, Vähikkälä ja Ypäjänkylä.

Koko Suomessa on kaikkiaan yli 600 kylätapahtumaa.

”Valtakunnallinen Avoimet Kylät -päivä on helppo tapa esitellä oman kylän toimintaa, jokainen kylä saa järjestää mitä haluaa. Monilla kylillä tämä on tärkeä perinne ja toimii samalla kesänavauksena, jolloin vaihdetaan kuulumiset kyläläisten kesken yhdessä talkoilemalla,” toteaa Hämeen Kylät ry:n kyläasiamies Elina Leppänen.

”Suosittelen lähtemään kylille koko päiväksi. Avoimet Kylät -kartan avulla on helppo suunnitella pyöräretki tai huviajelu ja tutustua useampaan kylään.”

Katso tarkemmat tiedot

Avoimet kylät -tunnus
Avoimet kylät -tunnus 2023.