Copart FRC Ahvenisto huipentaa FRC:n avauskauden

Finnish Racing Championship -sarjan avauskausi huipentuu 16.-17.9. Ahvenistolla. Viikonloppuna nähdään FRC:n luokat V1600 ja Legends, TCR Finland -luokan kalustoa tauon jälkeen sekä Rata SM -sarjan koko kattaus. Paikalla on myös kilpailun pääyhteistyökumppanin Copart Suomi Oy:n edustajia sekä Pyrokratian koreografioima ilotulitusnäytös lauantai-iltana.

Kilpailut alkavat lauantaina kello 9 aika-ajoilla ja päättyvät kello 18. Sunnuntaina aloitetaan kello 9 ja päätetään kello 18.

Kilpailu toimii päättävänä osakilpailuna FRC:n sarjoille V1600 sekä Legends. V1600-luokan mestaruus ratkaistiin viime viikonloppuna, kun Simo Rauhala kruunattiin luokan Suomen mestariksi. Legendsissä kaikki on vielä avoinna, ja Hämeenlinnaan lähdetään Henri Tuomaalan johdossa.

Rata SM -sarjan luokat V8 Thunder sekä BMW Xtreme ajavat Ahveniston jälkeen vielä finaaliosakilpailun Alastaron moottoriradalla, mutta mestaruustaistelu kiristyy myös edellämainituissa luokissa. V8 Thunder -luokassa johtopaikkaa kolmen osakilpailun jälkeen pitää Emil Westman ja BMW Xtremessä SM-pistekärki on Juho Siekkinen. Kauden päätteeksi nähdään myös TCR-luokan autoja TGT-lähdössä, ja luokan autot suuntaavat katseensa Ahveniston osakilpailun jälkeen kauteen 2024.

Copart FRC Ahvenisto järjestetään perinteikkäällä Ahveniston moottoriradalla. Radalla on pituutta 2 840 metriä. Vuonna 1967 avattu perinteinen rata on poikkeuksellisesti kahdeksikon muotoinen, ja sillä on leveyttä 9 – 17 metriä. Ahveniston radalla on poikkeuksellisen paljon korkeuseroja, huikeat 32 metriä. Kilpailuviikonloppu on yleisölle maksuton.

  • Kauden finaaliosakilpailu ajetaan Ahveniston moottoriradalla 16.-17. syyskuuta.
  • Kilpailun yleisille katselualueille, eli Ahveniston radan katsomorinteeseen on yleisölle vapaa pääsy.

Lisätietoja FRC:n sivuilla.

Ralliautokuvia FRC-kisassa.