Eläköön minä! Eläköön oma perhe! -näyttely kirjastossa 3.4–29.4.2024

Hämeenlinnan varhaiskasvatuksessa on vuoden alusta asti ollut yhteinen teema: Minä ja meidän yhteisömme. Teeman johtavana ajatuksena on tutustua perheiden moninaisuuteen erilaisin tavoin.

Oma minä ja oma perhe ovat tärkeitä lapsen identiteetin vahvistamisessa. Perheet ovat samanlaisia ja perheet ovat erilaisia, mutta kaikki perheet ovat oikeanlaisia ja arvokkaita.

Mikä tekee perheestä perheen?

Hämeenlinnan perhepäivähoidossa on kevään aikana tutkittu omia perheitä ja keskusteltu siitä, mikä tekee perheestä perheen. Yhteisesti on todettu, että perheeseen kuuluvat pitävät huolta toisistaan ja tekevät asioita yhdessä.

Perheessä myös iloitaan yhdessä ja kohdataan suruja yhdessä. Perheessä on turvallista ja siellä saa näyttää tunteensa.

Lapsen piirros näyttelyssä

Tule katsomaan yhteisiä töitämme pääkirjastoon

Tästä pohdinnasta syntyi idea kunnallisen perhepäivähoidon yhteiseen taidenäyttelyyn, jossa perheet yhdessä lasten kanssa tuottivat taiteen keinoin tarinoita omista perheistään.

Tuloksena oli valtava määrä upeita taideteoksia, jossa näkyy niin lapsen oma kädenjälki kuin perheiden yhdessä miettimät asiat:

  • minkälainen perhe me olemme?
  • mikä on meille tärkeää?

Näyttelyn avajaiset ovat keskiviikkona 3.4 klo 10 ja teokset ovat nähtävillä Hämeenlinnan pääkirjastossa (Lukiokatu 2) 3.4–29.4.2024 välisenä aikana.

Näyttely on kolmessa eri tilassa:

  • pääsisäänkäynnin katutasosta löytyvät vitriinit,
  • alhaalla Rauhankadun sisääntuloaulassa ja
  • lastenosaston yhteydessä olevassa Onnimanni-tilassa.

Opasteet kuhunkin tilaan löytyvät kirjastosta.

Toivomme, että näiden taideteosten innoittamana voimme tarjota katsojille maailman, jossa toivotetaan tervetulleeksi jokainen perhe omine ainutkertaisine piirteineen.

Maailman, jossa jokaisen lapsen ja aikuisen on hyvä olla ja elää, toisiltamme oppien, toisiamme kannatellen ja toisiamme rakastaen.  

Perhepäivähoitajat yhdessä perheiden kanssa toivottavat kaikki hämeenlinnalaiset tutustumaan näyttelyyn!

Lapsen piirros näyttelyssä