Elämä edessä! Naivistit Iittalassa 35 v.

Naivistit Iittalassa -kesänäyttely on avattu 15.5.2023. Tänä kesänä vietetään naivisminäyttelymme 35-vuotisjuhlia teemalla Elämä edessä! Näyttelyn kuratoi taidekriitikko ja galleristi Veikko Halmetoja.

”Naivistit Iittalassa -näyttely täyttää tänä kesänä 35 vuotta. Se on pitkä aika, viisi vuotta pidempi kuin Mäntän kuvataideviikoilla ja yli kymmenen vuotta pidempi kuin Kiasmalla,” toteaa Halmetoja. Lue Halmetojan ajatuksia näyttelyn kuratoinnista.

Näyttely on avoinna 15.5.–27.8.2023 joka päivä klo 10–19. Tutustu näyttelyinfoon.

Kolmekymmentä vuotta naivismia Iittalassa

Naivistit Iittalassa -näyttely on määritellyt suomalaista naivismia, joka perustuu kansainväliseen käsitykseen naivismista taidesuuntauksena. Naivistit Iittalassa -näyttely on tehnyt suomalaista naivismia tunnetuksi jo yli 30 vuotta.

Näyttelytoiminnan aloitti Iittalassa Aira ja Kalevi Heinänen, ja nyt näyttelytoimintaa pyörittää Naivistit Iittalassa -säätiö, joka on perustettu Hämeenlinnassa vuonna 2009.

Lue koko artikkeli siitä miten naivistinen näyttely löysi tiensä Iittalaan.

Avoinnaolot

15.5.–27.8.2023 ma–su klo 10–19.

Näyttely on avoinna myös juhannuksena!

17.6. Lasten lauantai Iittala Villagessa, jolloin avaamme Taidetallin, jossa on pieni päiväsaikaan avoin työpajatila lapsille.

10.7. Kuvataiteen päivä, jolloin meillä on mukana naivistitaiteilijoita esittelemässä tekniikoitaan. HML Taiteilijaseura on myös mukana.

Hinnasto

Aikuiset 12 €

Työttömät, eläkeläiset, opiskelijat 10 €

Alle 18-vuotiaat maksutta.

Ryhmät (minimi 20 hlöä) 8 €/hlö.

Iittalan Naivistit -näyttelyn kuva All night party (Ulla Kauhanen)

Ulla Kauhasen
teos: All night party
.

Sivun yläkuvana Luciano Marianon teos Elämä on juhlaa.