Elisan 5G-verkko laajeni Hämeenlinnaan

Elisan 5G-verkko on laajentunut Hämeenlinnaan. Verkko kattaa alkuvaiheessa muun muassa Myllymäen ja Kaurialan alueita ja laajenee vielä kesäkuun aikana kaupungin keskustaan.

Elisa on jälleen laajentanut kattavaa 5G-verkkoaan, ja nyt verkko avautui Hämeenlinnaan. Hämeenlinnassa verkko kattaa alkuvaiheessa muun muassa Myllymäen, Kaurialan ja Punaportin alueita. Kesäkuun aikana verkko laajenee kattamaan myös Hämeenlinnan keskustan ja yltää myös muun muassa Hätilän, Katisen ja Aulangontorpan alueille.

”5G on monestakin syystä merkittävä asia kaupungille. Ensinnäkin hyvät, toimivat tietoliikenneyhteydet auttavat meitä asettamassamme hiilineutraaliuden tavoitteessa. Olemme myös digitalisoineet palveluitamme muun muassa terveydenhuollon saralla. Hyvänä esimerkkinä terveydenhuollon etämittaukset, jonka toteutimme yhdessä Elisan kanssa. Tämän kehitystyön jatkolle 5G antaa uusia, kiinnostavia mahdollisuuksia. Haluamme kehittää kaupunkiamme innovaatio-, testaus- ja pilotointiympäristöksi, jossa yhteistyökumppanimme pääsevät kehittämään ja hyödyntämään 5G-osaamis- ja liiketoimintapotentiaaliaan”, Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala sanoo.

Tiedote kokonaisuudessaan Elisan verkkosivuilla.