Flowers of Life ja lapset: Pinnan alla

Pinnan alla avautuu toisenlainen todellisuus. Flowers of Life -taiteilijaryhmän ja kolmen kaupungin lasten maalauksista koottu teos tarjoaa näkymän veden ja mielen syvyyksiin. Korkealla päiden yläpuolella kelluvassa maalausisnstallaatiossa hohtavat vedenalaiset eliöt ja kasvit taianomaisessa uv-valossa.

Pinnan alaisiin maailmoihin kätkeytyy myös luovuus, mielikuvituksen rikas todellisuus, jossa kaikki on mahdollista. Ellemme vaali lasten osallisuutta taiteiteeseen, on vaarana että luovuus haalistuu ja mielikuvituksen värit sammuvat.

Pinnan alla -teosta on ollut maalaamassa lapsia Hämeenlinnasta, Oulusta ja Vantaalta. Teos nähdään marraskuussa 2023 vuoroin kaikissa näissä kolmessa kaupungissa. Yhteistyöprojektia koordinoi Hämeenlinnan Kulttuurikeskus ARX.

Pinnan alla on kolmen kaupungin lasten ja Flowers of Life kollektiivin yhteisteos

Tämän vuoden Lapsen oikeuksien viikon teemana on hyvinvointi. Lastenkulttuuritoimijat haluavat kiinnittää erityistä huomiota lasten ja nuorten mielen hyvinvointiin. Yhteisteos juhlii myös kaksikymmenvuotiaita lastenkulttuurikeskuksia ja lastenkulttuurin valtakunnallista verkostoa. Kaksikymmentä vuotta sitten syntyi lastenkulttuurin Taikalamppu-verkosto, jonka pohjalta myöhemmin muodostui Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Nyt teos tuo valoa marraspimeyteen satojen lasten tekemän taiteen muodossa. Viestinämme on, että taide ulottuu pintaa syvemmälle. Se tarjoaa lapsille ja nuorille paikan kasvaa yksilönä ja osana yhteisöä, omaa ja toisten luovuutta kunnioittaen.

  • Pinnan alla teoksen osien maalaamiseen osallistuu Hämeenlinnassa 120, Oulussa 80 ja Vantaalla 120 koululaista.
  • Opetus ja kulttuuriministeriöltä hankeavustusta saanut valotaideprojekti toteutetaan Hämeenlinnan Kulttuurikeskus ARXin, Oulun lastenkulttuurikeskuksen ja Vantaan Lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden yhteistyönä.
  • Teosinstallaation suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa UV-valoteoksiin erikoistunut Flowers of Life -taiteilijaryhmä.
  • Teos esitetään Vantaalla osana Tikkurilan jokirannan kekrijuhlaa pe–la 3.–5.11.2023, Oulussa osana Lumo-valofestivaalia 17.-19.11.2023 ja Hämeenlinnan Valoilmiössä  23.-25-11.2023

Lisätietoja:

Juho Parikka, Flowers of Life: 045-6644549, juhoparikka@flowersoflife.net

Minna Haveri, Kulttuurikeskus ARX: 040 8696374