Hae ensi syksyn koulukuljetusta

Seuraavan lukuvuoden 2020-2021 koulukuljetushaku on käynnissä. Hakuaika ajalla 19.3.-23.4.2020 koskien tulevia 1. ja 3. sekä 7. -luokkalaisia. Hakuaika koskee myös niitä oppilaita, joille koulukuljetusta haetaan asiantuntijalausunnon perusteella lukuvuodelle 2020-2021.

Oppilaalle järjestetään koulukuljetus silloin, kun matka lähikouluun on yli 5 km. Koulumatkan pituus lasketaan lyhyintä, jalankulkukelpoista ja yleisessä käytössä olevaa tietä pitkin kotiportilta kouluportille. Esikoululaiselle tai 1.-2. luokkalaiselle järjestetään koulukuljetus, jos matka on pidempi kuin 3 km.

Koulukuljetus myönnetään matkan rasittavuuden tai vaikeuden vuoksi, jos oppilaan ikä, terveys tai kehitysaste sitä edellyttävät. Hakemukseen tulee liittää myös lääkärin, psykologin tai muun asiantuntijan lausunto, jos koulumatkan taittamiseen on terveydellisiä esteitä.

Kuljetukset järjestetään aina linja-autojen vakiovuoroilla, jos se on mahdollista. Taksikuljetus järjestetään ainoastaan, jos muu kuljetusmuoto ei ole mahdollista tai oppilaalla on asiantuntijalausunto. Lisää tietoa koulukuljetuksesta ja koulukuljetuskriteereistä

Hakulomake löytyy Wilmaan kirjautumisen jälkeen yläreunan valikosta kohdasta Hakemukset ja päätökset. Tarvittaessa koulukuljetusta voi hakea myös sähköisellä lomakkeella tai tulostaa koulukuljetushakemuksen (pdf).

Sähköinen koulukuljetushaku
Tulostettava koulukuljetushakulomake (pdf)

Lisätietoa:
outi.katajarinne@hameenlinna.fi, palvelusuunnittelija Outi Katajarinne gsm 050 3662234, sirkku.matikka@hameenlinna.fi ja sihy.palveluohjaus@hameenlinna.fi