Haemme maallemuutosta kiinnostuneita ilmaiseen Polku kylään -asumiskokeiluun Alvettulaan

Yhteisöllinen Alvettulan kylä Hämeenlinnan Hauholta kutsuu kokeilemaan asumista ja  elämistä kyläläisenä. Alvettulan kyläyhdistys on koonnut kylän nettisivulle paikalliset majoitusmahdollisuudet, jotta maalle muutosta kiinnostuneet voivat päästä kokeilemaan asumista kylässä. Muuttopäätös tai talon rakentaminen maalle on iso investointi, siksi halutaan tarjota tilaisuus kokeilla asumista ja samalla tutustumista kylään ja kyläyhteisöön. Nyt voi hakea myös ilmaiseen Polku kylään-asumiskokeiluun Alvettulaan.

Haku on auki maksuttomaan Polku kylään -asumiskokeiluun

Polku kylään -asumiskokeilun avulla etsitään Alvettulaan muuttohalukkaita. Viikon 1.-8.9.2023 ajan tarjotaan yhdelle perheelle ilmainen asuminen Bobackan pihatuvassa. Bobackan pihatupa on punainen tupa viehättävässä miljöössä Miekan pihapiirissä.  Emäntä Päivi Kalliokoski on ottanut piharakennuksen kammarit majoituskäyttöön kyläasumisen kokeilua varten.
Kokeiluun valituille räätälöidään Päiväni kyläläisenä -ohjelma ja kyläyhdistys auttaa löytämään tarjolla olevat asumisratkaisut. Viikon aikana pääsee tutustumaan niin kyläkoulun opetukseen, päivähoitoon, harrastusmahdollisuuksiin, ympäröivään luontoon ja kyläläisiin. Polku kylään -asumiskokeiluun haku on auki ja päättyy 6.8.

Bobackan pihatuvassa voi majoittua ja tutustua kylään tietenkin myös koko kesän ajan varaamalla itselle sopiva majoitus.  Myös Lautsian kartanon alueella Ilmoilanselän rannalla on mahdollista majoittua ja asua. Kartanon alueelle on myös avattu Kulkurin hostellit Hauho, joka tarjoaa persoonallisia huoneita. Koivula rivitaloon on alueen yrittäjä Jarmo Ylhäinen kunnostanut kolme pientä vuokra-asuntoa.

Päiväni kyläläisenä -ohjelmalla voi tutustua kylään ja kyläläisiin koko kesän

Alvettulan kylätoimijat ovat koonneet ohjelmaesitteen kylästä ja maalle muutosta kiinnostuneille. Päiväni kyläläisenä -ohjelma koostuu kyläläisille tärkeistä asioista, yhteisistä tekemisistä, ulkoilumahdollisuuksista, paikallisista herkuista ja tapahtumista. Alvettulan kyläkummin Pirkko Nurmisen voi pyytää kävelylle tai kysyä häneltä neuvoa kylän asioista.

Kokeiluja ja kyläasumisen kehittämistä  Alvettulassa, Tyrvännönniemellä ja Vähikkälässä

Hämeen Kylät ry:n Polku kylään -hankkeessa on mukana kolme kylää, joissa kyläyhteisöt etsivät keinoja uusien asukkaiden saamiseksi. Alvettula Hämeenlinnasta, Tyrvännönniemi Hattulasta ja Vähikkälä Janakkalasta ovat kaikki vanhoja kulttuuriympäristöjä ja samalla eläviä, kokeilunhaluisia kyläyhteisöjä. Kaikissa kolmessa kylässä on kyläkoulut ja paikallisia palveluja.   Maalle muuttaja palvelupolkujen avulla etsitään ratkaisuja kehittämiskohtiin ja toteutetaan kokeiluja. Alvettulassa ja Vähikkälässä käynnistyy myös alkusyksystä HAMK:n ja LAB-ammattikorkeakoulujen kanssa kurssiyhteistyö asumisen edistämiseksi. Polku kylään -hanketta rahoittaa Leader-Linnaseutu EU:n maaseutuohjelmasta.

Lisätietoja:

Elina Leppänen
Hämeen Kylät ry
0400 944 868
kylaasiamies@hameenkylat.fi
www.hameenkylat.fi

Bobackan mökki Alvettulassa
Viikoksi asumaan Bobackaan? Kuva: Päivi Kalliokoski
Bobackan mökki Alvettulassa
Maistuisiko hyvät unet Bobackan mökissä? Kuva: Päivi Kalliokoski