Hämeenlinna on muistolaattojen luvattu kaupunki

Tiesitkö, että:

  • Suomen kansakoululaitoksen isäksi kutsuttu Uno Cygnaeus syntyi Hämeenlinnassa?
  • Runoilijamme Eino Leino muutti 12-vuotiaana Hämeenlinnaan ja meni syksyllä 1890 Hämeenlinnan Lyseon neljännelle luokalle?
  • Presidenttimme J.K. Paasikivi kävi Hämeenlinnan lyseota ja valmistui sieltä ylioppilaaksi erinomaisin arvosanoin vuonna 1890?

Hämeenlinna on laattojen luvattu kaupunki. Uusin laatta ja muistoteos on laulaja Irwin Goodmanista Parolantie 19:n pihamaalla. Irwinhän on Kaurialan omia poikia ja Kauppakeskus Goodmankin kantaa hänen taiteiijanimeään. Tiestitkö tämän Irwinistä. (Ylen sivuille)

Kaikki tiedot muistolaatoista on koottuna Hämeenlinnan Taidemuseon verkkosivuille.

Muistoteos irwin Goodmanista Parolantie 19:ssa.
Irwin Goodmanin muistolaatta paljastettiin maaliskuussa 2023 Hämeenlinnassa Parolantie 19 pihassa, jossa laulaja asui.

Hämeenlinnassa hönkii historia vastaan liki joka nurkalla – joten ota sinäkin selvää keitä täällä on vaikuttanut. Kesäpäivänä voit vaikka ottaa kierroksen ja bongata laattoja eri puolilla kaunista kaupunkiamme.

Kesäteatterissa Irwiniä ja Dingoa

Valkeakoskella voit elää kesäteatterissa läpi Irwinin elämänvaiheet, kun Apianniemen kesäteatterissa esitetään 13.6.2023 lähtien Irwin – musikaalia Antti Hammarbergin elämästä. Musikaali antaa äänen Antti Hammarbergille, jonka syntymästä tulee vuonna 2023 kuluneeksi 80 vuotta. Antti Hammarberg syntyi Hämeenlinnassa 14.9.1943.

Hämeenlinnan kesäteatterissa kajahtaa puolestaan 1980-luvun suuri nimi Dingo, kun 28.6.2023 alkavat Hämeenlinnan kesäteatterin taatusti huikeat esitykset. Lippuja näytöksiin voit ostaa jo nyt verkosta tai Hämeenlinnan torilta.