Hämeenlinnalla iso rooli maailman ensimmäisessä globaalissa Lapsiystävällinen kunta -konferenssissa

Lapsen oikeuksien sopimuksen täyttäessä 30 vuotta UNICEF järjestää yhdessä Kölnin kaupungin kanssa globaalin Lapsiystävällinen kunta -konferenssin 15.-18.10.2019.

Hämeenlinnalla, Suomen ensimmäisellä lapsiystävällisellä kunnalla, on tapahtumassa merkittävä rooli. Maanantaina 14.10. lapsiystävällisten kuntien edustajia eri puolilta maailmaa vierailee Hämeenlinnassa tutustumassa muun muassa varhaiskasvatuksen lapsiystävällisiin käytäntöihin sekä lasten ja nuorten kulttuurikeskukseen. Vierailua isännöi kaupungin strategiajohtaja Markku Rimpelä.

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala osallistuu konferenssiin Kölnissä, jossa hän piti puheenvuoron 18.10. siitä, miten lapsiystävällinen kunta -työ on vaikuttanut hämeenlinnalaisten lasten ja nuorten elämään.

Lapsiystävällisten kaupunkien paneeli Kölnissä 2019
Paneelikeskustelussa mukana kaupunginjohtaja Timo Kenakkala. Kuva: Johanna Laaja/Suomen Unicef

Konferenssissa on mukana kaksi hämeenlinnalaista nuorta, Camilla, 17 v. ja Sonja, 18 v. He ovat olleet mukana valmistelemassa konferenssissa 18.10. julkistettavaa lasten ja nuorten julkilausumaa. Julkilausuma listaa, millaisia kunnat olisivat, jos lapset ja nuoret saisivat päättää.

Kaupunkien yhteinen julistus

Konferenssin tarkoitus on tuoda yhteen lapsiystävällisten kuntien edustajat sekä lapset ja nuoret eri puolilta maailmaa vaihtamaan hyviä käytäntöjä ja ideoimaan uusia tapoja edistää kuntien lapsiystävällisyyttä.

Kaupunginjohtajat allekirjoittivat yhdessä 18.10.2019 julistuksen lapsiystävällisyyden toteutumisesta. Hämeenlinnan kaupunki on yhtenä mukana julistuksen allekirjoittajista.

Lapsiystävällisen kaupungin tapaaminen
Kaupunginjohtajien yhteisen julistuksen allekirjoitus Kölnissä 18.10.2019

Lasten oikeudet toteutuvat ennen kaikkea kunnissa, sillä 90 % lasten elämään vaikuttavista päätöksistä tehdään kuntatasolla

Lisätietoja:

Suomen UNICEF, Johanna Laaja, puh. 040 721 1515, johanna.laaja@unicef.fi
Nuorten osanottajien yhteydenotot Johanna Laajan kautta.

Tapahtuman nettisivu: https://childfriendlycities.org/2019-summit/

Lapsiystävällinen kunta -mallin esittely Suomen UNICEFin sivuilla

Unicefin Lapsiystävällinen kunta-tunnus vaakamuodossa