Hämeenlinnan Historic Rallyssa tulossa talven osanottajaennätys

Hämeenlinnassa lauantaina 11.2.2023 ajettavaan ralliin on ilmoittautunut yli 130 kilpailijaparia, mikä on tämän talven rallien osanottajaennätys.  Ahveniston Autourheilijoiden ja Lammin Urheiluautoilijoiden yhdessä järjestämä Hämeenlinna Historic Rally on 60-, 70- ja 80-lukujen ralliautoilla ajettavan Historic Rally Trophyn toinen osakilpailu. 

HRT-sarjassa kilpaillaan nykyään neljän ikäkausikategorian, Ykkösryhmän, nuottisarjan, Classic F -sarjan, Rally Trophyn ja tasanopeussarjan mestaruuksista. Uusi ennakkotutustuttavien autojen luokka on vuosien 1991–96 kaksi- ja nelivedoille tarkoitettu Youngtimer. HRT-ralleissa omista mestaruuksista ajavat sekä BMW 325i:t että ilmajäähdytteiset Volkswagenit. 

Oikukas talvi on laittanut Hämeenlinna Historic Rallyn reittiryhmän koville. Rallin reitillä on mittaa noin 160 kilometriä, ja reittisuunnitelman mukaan viiden erikoiskokeen yhteispituus on noin 60 kilometriä. 

Kilpailukeskus Ammattiopisto Tavastialla

Hämeenlinna-rallin kilpailukeskus on Ammattiopisto Tavastia Hattelmalassa. Rallin reitti julkistetaan 11.2.2023 kello 8, jolloin rallipakettien myynti alkaa kilpailukeskuksessa, RengossaCafe Raparperilla, Lopen Shellillä sekä Neste-asemilla K Hämeenlinna Idänpäässä ja Janakkalan Linnatuulessa. 

Lisätietoa Hämeenlinna Historic Rallysta ja Historic Rally Trophy -sarjasta: 

www.aau.fi/hameenlinna-historic-rally-2023 

www.historicrallyclubfinland.fi 

kilpailunjohtaja Jouni Heikkilä, 0400 515 524 – jounikheikkila@gmail.com 

tiedottelija Pekka Virtanen, 0400 966 095 – pekka.virtanen@pevitext.fi 

Sivun yläkuvassa Lammin UA:n Heikki Westerlund kilpailee Opel Mantalla nuottisarjassa, missä reittiin saa tutustua ennakkoon.  Kuvaaja: Marko Kyöstilä