Hämeenlinnan ja Hattulan alueella on otettu ensimmäiset uimavesinäytteet

Osa otettujen näytteiden tuloksista ovat jo valmiit ja löytyvät sivulta ”uimavesi ja allasvesi”. Valmistuneissa näytteissä ulosteperäiset bakteerit olivat tavanomaisen matalalla tasolla ja näiden tulosten perustella vesi on uimakelpoista. Seuraavat uimavesinäytteet otetaan viikolla 25.

Sinilevää havaittiin vähäisiä määriä kahdella uimarannalla

Uimavesien lämpötilat vaihtelivat tällä viikolla 17- 20 °C välillä. Tiistaina tehtiin havaintoja vähäisestä määrästä syanobakteereita eli sinilevää kahdella uimarannalla. Nämä uimarannat olivat Hämeenlinnan Kankaistenjärven ja Ormajärven Untulan uimarannat. Viikonlopuksi luvattu sään lämpeneminen lämmittää myös järvivesiä, mikä voi aiheuttaa sinileväesiintymiä myös muilla järvillä.

Sinilevätilanne saattaa vaihdella nopeasti eikä yhdessä paikassa tehty havainto kuvaa koko järven tilaa. Tästä syystä Hämeenlinnan kaupungin viranomaispalvelut suosittaa, että uimarit tarkistaisivat silmämääräisesti uimaveden laadun aina ennen kuin menevät uimaan. Lisätietoja syanobakteereista löytyy muun muassa ympäristöhallinnon verkkosivuilta.