Hämeenlinnan kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalkinnot

Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripalkinto myönnetään Hämeenlinnan teatterikerho ry:lle. Vuonna 1951 perustettu yhdistys on toiminut yhdyssiteenä teatterin ja yleisön välillä, vaikuttanut merkittävällä tavalla Hämeenlinnan teatterin toimintaedellytyksien kehittämiseen sekä antanut alkusysäyksen lasten ja nuorten teatteritoiminnalle, mistä syntyi myöhemmin Hämeenlinnan miniteatteri. Hämeenlinnan teatterikerho on myös jakanut vuosittain Aku-patsaan, järjestänyt Vuoden suosikkinäyttelijä -äänestyksen sekä teatterimatkoja.

Hämeenlinnan kaupungin liikuntapalkinnon saa tänä vuonna Hämeenlinnan seudun kuntorastit. Rastit pystyivät muokkaamaan toimintaansa korona-aikaan nopeasti ja näin saivat kaupunkilaiset liikkumaan.

Kuntorastit kehittivät uuden toimintamuodon: omatoimirastit, joissa kuka tahansa voi hänelle sopivaan aikaan tulostaa kartan ja lähteä kiertämään rastit. Lisäksi tämä liikuntamuoto houkutteli runsaasti uusia harrastajia kaupungin upeaan luontoon. Hämeenlinnan seudun kuntorasteissa ovat Hämeenlinnasta mukana Hauhon Sisu, Hämeenlinnan Suunnistajat, Hämeenlinnan Tarmo, Kalvolan Keihäs ja Lammin Säkiä.

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti palkintojen saajat joulukuun kokouksessaan. Saajat palkittiin kunniakirjalla ja 1000 eurolla.

Koronarajoituksista johtuen kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalkintojen jakotilaisuudessa tiistaina 19.1.2021 ei ole yleisöä. Tilaisuus lähetettiin suorana lähetyksenä verkkoon ja se on katsottavissa myös tallenteena kaupungin YouTube-kanavalla.