Hämeenlinnan kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalkinnot

Hämeenlinnan kaupunki jakoi perinteiset kulttuuri- ja liikuntapalkinnot kaupungin syntymäpäiväjuhlassa sunnuntaina 19.1.2020 Verkatehtaalla. Hämeenlinnan ja Vanajan mieskuorojen Sydän Hämeessä –yhteiskonsertin aluksi jaettiin kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalkinnot.

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti palkintojen saajat joulukuun kokouksessaan. Saajat julkaistiin syntymäpäiväjuhlassa ja heidät palkittiin kunniakirjalla ja 1000 eurolla.

Kulttuuripalkinnon sai AP Sarjanto. Moninaisesta musiikillisesta aktiivisuudesta tunnettu Sarjanto palkitaan erityisesti omaa nimeään kantavasta AP-Klubista.

Vuodesta 2005 järjestetyllä klubilla on ehtinyt musisoida noin 1500 esiintyjää. Lavalla on nähty marginaalissa olevia taidokkaita lauluntekijöitä sekä harvemmin tarjolla olevia juurimusiikin genrejä suomalaisesta kansamusiikista amerikkalaiseen bluegrassiin ja espanjalaiseen flamencoon. Usein myös poikkitaiteellisessa hengessä tanssin tai runonlausunnan rinnalla.

Sarjannon omasta innosta ja aktivismista syntynyt AP-Klubi on jo 15 vuoden ajan monipuolistanut merkittävästi Hämeenlinnan live-musiikkitarjontaa.

Liikuntapalkinnon sai Hämeenlinnan Skate ry. Yhdistys on perustettu vuonna 2003. Skate ry tekee uudenlaista liikunnallista kaupunkikulttuuria skeittaamisen avulla. Lisäksi yhdistys rakentaa ja ylläpitää talkootyöllä skeittipaikkoja, joista viimeisin esimerkki on skeittirampin rakentaminen Renkoon.