Hämeenlinnan kaupungin ympäristöpalkinnon saaja vuonna 2019

Hämeenlinnan kaupunkirakennelautakunta päätti kokouksessaan 14.5.2019 antaa vuoden 2019 Hämeenlinnan kaupungin ympäristöpalkinnon Lammin Konnarin koulun 4B-luokan tyttöryhmälle Pihla Muuttola, Elsa Myyryläinen ja Peppi Korremäki. Tytöt ovat omatoimisesti ja itsenäisesti keränneet kevään aikana useana iltapäivänä koulun jälkeen roskia Lammin kirkonkylän keskustassa. Tytöt ovat lajitelleet kauppojen, kevyen liikenteen väylien ja pientareitten varsilta löytyneet roskat ennen kuin ovat laittaneet ne asianmukaisiin roskiksiin.

Koulussa on puhuttu paljon kestävästä kehityksestä ja ympäristön huomioimisesta sekä siitä, että jokainen voi omilla teoillaan vaikuttaa. Tytöt ovat päättäneet yhdessä toimia ilman oman hyödyn tai edun tavoittelua. Tyttöjä on hämmentänyt, miten varsinkin aikuiset ovat piittaamattomia omasta kylästään ja ympäristöstään. Erityisesti tässä asiassa lapset voivat kasvattaa ja opettaa aikuisia sekä näyttää esimerkkiä kaikille.

Lisäksi lautakunta päätti antaa kunniamaininnan Pekka Honkalalle, joka on toiminut Kankaistenjärven suojeluyhdistyksessä, Kankaistenjoen kunnostuksessa, Honkalanrannan (yksityinen luonnonsuojelualue) rakentamisessa ja antanut neuvoja muille yhdistyksille. Pekka Honkala on toiminut luonnonsuojeluasioissa pitkäjänteisesti jo 90-luvulta alkaen. Hän on toiminut taustahenkilönä ja vaikuttajana useissa loppuunsaatetuissa projekteissa.

Ympäristöpalkinto on valokuvaaja Marjukka Vainion työ, Lilja Rubus, joka annetaan vuodeksi kiertopalkintona palkitun käyttöön. Ympäristöpalkinto luovutetaan Elomessuilla 10.8.2019. Kiertopalkinnon lisäksi palkintona on 500 euroa.

Ympäristöpalkinto voidaan myöntää Hämeenlinnan kaupungissa tai Hattulan kunnassa toimivalle yksittäiselle ihmiselle, yhteisölle tai yritykselle. Ehdotuksia vuoden 2019 ympäristöpalkinnon saajaksi ovat voineet tehdä kaikki asiasta kiinnostuneet. Määräaikaan mennessä tuli kahdeksan ehdotusta.

Lisätietoja:
ympäristötarkastaja Sirpa Viholainen, Hämeenlinnan kaupunki, p. 03 621 3764