Hämeenlinnan kaupungin ympäristöpalkinnon saaja vuonna 2022

Hämeenlinnan kaupunkirakennelautakunta päätti kokouksessaan 17.5. antaa vuoden 2022 Hämeenlinnan kaupungin ympäristöpalkinnon Toivaalan metsästysseura ry:lle. Yhdistys on pitkään kehittänyt ja hoitanut Ylisen-Tuuloslammin alueella olevaa lintuvesi- ja kosteikkoaluetta. Aluetta on kunnostettu ja kehitetty yhteistyössä maanomistajien kanssa yli 30 vuotta. Alueelle on rakennettu keinokanavisto vieraslaji osmankäämin vallattua aiemmin avovetenä olleita alueita. Kosteikkoa on myöhemmin laajennettu maatalouden monivaikutteisella kosteikkohankkeella. Kosteikko toimii vesilintujen elinympäristönä sekä laajan peltoalueen valumavesien ravinteiden laskeuttajana.

Seura on hankkinut omaa niittokalustoa ja ylläpitänyt aluetta raivaamalla ja niittämällä kaislikkoa. Seura on osallistunut myös yhteistyössä maanomistajien ja osakaskunnan kanssa Tuuloslampien niittoihin. Lisäksi seura huolehtii alueen vieraslajipienpetojen pyynnistä.

Ympäristöpalkinto on valokuvaaja Marjukka Vainion työ, Lilja Rubus, joka annetaan vuodeksi kiertopalkintona palkitun käyttöön. Ympäristöpalkinto luovutetaan 6.8.2022 Elomessuilla. Kiertopalkinnon lisäksi palkintona on 500 euroa.

Ympäristöpalkinto voidaan myöntää Hämeenlinnan kaupungissa tai Hattulan kunnassa toimivalle yksittäiselle ihmiselle, yhteisölle tai yritykselle. Ehdotuksia vuoden 2022 ympäristöpalkinnon saajaksi ovat voineet tehdä kaikki asiasta kiinnostuneet. Määräaikaan mennessä tuli kolme ehdotusta.

Lisätietoja: