Hämeenlinnan kaupunki kartoittaa kyselyllä pendelöijien kokemuksia ja toiveita palveluista

Pendelöinnillä tarkoitetaan kaikkea kuntien välistä työmatkaliikennettä. Kaupunki on kiinnostunut pendelöijien mielipiteistä ja haluaa huomioida pendelöijät kehittämisessä.

Aiemmissa vuosina 2014 ja 2016 toteutetuissa kyselyissä vastaajajoukko on koostunut pääosin junalla matkustavista. Kyselyyn toivotaankin nyt vastauksia myös linja-autolla ja omalla autolla matkustavilta. Vastaaja voi olla joko hämeenlinnalainen, Hämeenlinnaan saapuva tai Hämeenlinnan kautta määränpäähän kulkeva. 

Aiemmissa kyselyissä vastaajat ovat toivoneet rautatieasemalle mm. lipunmyyntiä, kioskia ja kauppaa. Kyselyissä on myös toivottu paljon parannuksia pyöräpysäköintiin. Näistä toiveista lipunmyynti on toteutunut R-kioskin aloitettua asemalla ja Asemanrannan parkkihalliin on tulossa tilat kaupalle sekä lisää laadukkaita pyöräpysäköintipaikkoja.

Pysäköintilaitoksen rakentaminen alkaa kesällä

Asemanrannan alueella aloittaa syksyn aikana myös yksityinen päiväkoti, jonka aukioloajoissa huomioidaan pendelöijät. Tulevina vuosina myös linja-autoaseman alue kehittyy osana muuta keskustan kehittämistä, jolloin pendelöijien näkemyksiä voidaan myös hyödyntää.

Kyselyiden tuloksia hyödynnetään asemien kehittämisessä. Vastaamalla voit voittaa vapaalippuja esimerkiksi uimahalliin tai teatteriin.

Sähköiseen kyselyyn pääset vastaamaan 2.6.2019 saakka

Lisätiedot:
vs. strategiapäällikkö Ismo Hannula, p. 03 6212018, ismo.hannula@hameenlinna.fi