Hämeenlinnan kaupunki käynnistää Akuutti arkiapu –palvelun

Hämeenlinnan kaupunki on käynnistänyt 19.3.2020 kuntalaisille tarkoitetun Akuutti arkiapu –palvelun.

Palvelua voi pyytää

  • soittamalla numeroon 03 621 7200. Numero on auki ma-pe klo 9-15
    Suljettu juhannusaatto 19.6. Palvelu on avoinna 26.6.2020 asti.
  • sähköpostilla akuutti.arkiapu@hameenlinna.fi. Laitathan viestiin seuraavat tiedot: nimi, puhelinnumero ja minkälaista apua tarvitset.

Arjen apu on käytettävissä niissä arjen avun, neuvonnan ja ohjauksen tilanteissa, jotka aiheutuvat pandemiasta.  Toiminnassa on mukana kaupungin työntekijöitä, järjestöjä ja vapaaehtoisia.    

Arkiapuun voit soittaa esimerkiksi kun,  

  • tarvitset neuvoja ja ohjausta 
  • tarvitset akuuttia kauppa- tai ruoka-apua  
  • arki alkaa ahdistaa ja kaipaat keskusteluapua  

Kenelle apu on tarkoitettu?

Palvelu on tarkoitettu lähtökohtaisesti heille, joilla on vaikeuksia pärjätä itse tai joilla ei ole läheisapua omissa verkostoissaan.

Erityisesti tämä koskee yli 70-vuotiaita, jotka asuvat kaukana palveluista ja jotka ovat karanteenissa tai sitä vastaavissa olosuhteissa sekä muille henkilöille ja lapsiperheille, jotka eivät tässä muuttuneessa tilanteessa koe pärjäävänsä.

Kaupungin omat palvelut käytössä

Hämeenlinnan kaupungin omat palvelunumerot ovat edelleen käytössä ja ne vastaavat edelleen pyyntöihin sosiaalihuollon palveluista ja palvelutarpeesta.

Hämeenlinnan sosiaalipalvelujen neuvontapuhelin 03 621 3303 palvelee poikkeuksellisesti viikolla 12 eli 18.-20.3.2020 keskiviikosta perjantaihin klo 9-12 ja klo 13-15.

Ikäihmisten palveluneuvonta.

Voit myös aina ilmoittaa avuntarpeestasi sähköisesti.

Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee edelleen vain tilanteissa, joissa on akuutti sosiaalihuollon tarve. Puhelinnumero sosiaalipäivystykseen on 03 6217100.