Hämeenlinnan kaupunki on mukana SuomiAreenassa 25.-26.6.

Hämeenlinnan kaupunki on mukana SuomiAreenassa Porissa kolmessa keskustelussa. SuomiAreena on maamme suurin yhteiskunnallinen keskustelufestivaali, joka pidetään 25.-28.6.2024.

SuomiAreenan ohjelma rakentuu Porin keskustassa seitsemällä lavalla käydyistä yhteiskunnallisista keskusteluista sekä festivaaliviikon muusta ohjelmasta.

Kaikki SuomiAreenan sisällöt ovat kävijöille ilmaisia. 

Teollisuuskulttuuri vai kulttuuriteollisuus?

Hämeenlinnan kaupungin strategiajohtaja Markku Rimpelä on 25.6.2024 klo 10-10.45 juontamassa osana Suomen kasvukaupunkien verkostoa aiheesta ”Teollisuuskulttuuri vai kulttuuriteollisuus?”

  • Uudistuva teollisuus/vihreä siirtymä vai kulttuuri ja siihen perustuva veto- ja pitovoima?
  • Ovatko teemat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa?
  • Teollisuuden uudistumista ja vihreää siirtymää tukevat ratkaisut kehittävät erityisesti kaupunkien elinvoimaa, kilpailukykyä sekä taloudellista kestävyyttä. Kulttuurilla kehitetään erityisesti veto- ja pitovoimaa sekä tuetaan alueen asukkaiden hyvinvointia ja viihtyisyyttä.
  • Onnistutaanko erikseen vai yhdessä?

Tule kuulemaan ja antamaan äänesi!

Miten turvataan koulutuksen ja kasvatuksen laatu läpi Suomen?

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen on keskustelemassa 26.6.2024 Raatihuoneenpuiston lavalla kello 10-10.45. Aiheena keskustelijoilla on Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n keskustelussa ”Miten turvataan koulutuksen ja kasvatuksen laatu läpi Suomen?”

Koulutus ja kasvatus ovat kuntapolitiikan kiistaton pääasia, joka vie kuntien budjetistakin reilusti yli puolet.

  • Miten koulutus ja kasvatus nähdään tänään ja tulevaisuudessa eri kokoisissa kunnissa?
  • Miten laatu turvataan?
  • Mitä lähikoulu tarkoittaa 2030-luvulla?
  • Miten kunnat säilyttävät vetovoimansa työnantajana ja kotina?

Keskitymme päättäjien kanssa ratkaisuihin, joilla taataan sivistyksellisten perusoikeuksien toteutuminen jokaiselle lapselle ja nuorelle kotikunnasta riippumatta.

Vaikuttavuus syntyy toimeen tarttumisesta ja yhteistyöstä!

Hämeenlinnan kaupungin strategiajohtaja Markku Rimpelä on puhumassa 26.6.2024 klo 17-17.45 Kauppakeskus Puuvillan lavalla. Suomen kasvukäytävän keskustelun aiheena on ”Vaikuttavuus syntyy toimeen tarttumisesta ja yhteistyöstä!”.

On aika palauttaa uudelleen toimintakyky Suomen vahvuudeksi, josta meillä kaikilla on vastuu. Kyse on ennen kaikkea tottumusten ja tapojen muuttamisesta. Tarvitaan monta toimijaa ja tekoa, yhteinen viesti. Työ alkaa nyt ja siihen tarvitaan meitä kaikkia.Ilman toimintakykyistä kansaa ei ole olemassa toimintakykyistä ja elinvoimasta Suomea. Siksi Suomen kasvukäytävä, Suomen Olympiakomitea, Suomen Yrittäjät ja Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys toteuttivat yhteistyössä tempauksen.

SuomiAreena livenä tai striiminä

Tule paikan päälle tai seuraa MTV:n Katsomosta.

SuomiAreenan koko ohjelma Ohjelma | SuomiAreena

SuomiAreenan striimit (MTV Katsomo)