Sateenkaariliputus Raatihuoneella 10.-16.6. ja Pride-tapahtumat Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa järjestetään oma Pride-tapahtuma nyt yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Pride-piknik toteutuu 14. kesäkuuta Linnanpuistossa. Linnanpuiston tapahtuma on tarkoitettu kaikille yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta kiinnostuneille. Tapahtuman tavoitteena on olla rento, mukava ja siellä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Hämeenlinna Priden teemana on tänä vuonna ”Yhdessä”

– Vieressämme kokoontuu nuorten pikku-Pride ja voimme omalla läsnäolollamme luoda sateenkaarevaa, yhteisöllistä henkeä heidän ympärilleen sekä samalla muistuttaa, että me olemme täällä, olemme aina olleet ja saamme olla, tapahtuman järjestäjätiimistä kerrotaan.

Tapahtumasta on ilmoitettu poliisille, joka puuttuu mahdollisiin häiriöihin.

Hämeenlinnan kaupungin nuorisopalvelut järjestää samaan aikaan pikku-Priden, joka on nuorisotila Säihkeen järjestämä 13-29-vuotiaille nuorille suunnattu päihteetön piknik Linnanpuistossa.

Lauantaina 8.6. Kaupunginpuistossa järjestettävässä Ämyrockissa on mahdollisuus osallistua Hämeenlinna Priden kyltti- ja banderollityöpajaan klo 14-16.

Sateenkaariliput juhlistamaan yhdenvertaisuutta

Hämeenlinnan kaupunki osallistuu Pride-liputukseen kesäkuun toisella viikolla. Liputus järjestetään Hämeenlinnan Raatihuoneen edessä 10.-16.6.2024 välisenä aikana.

Lukuisat suomalaiset kaupungit liputtavat sateenkaarilipuin yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta. Priden tarkoitus on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille henkilökohtaisista ominaisuuksista riippumatta.

Hämeenlinnan kaupunki järjesti ensimmäisen kerran sateenkaariliputuksen vuonna 2019. Liputuksesta tehtiin pysyvä käytäntö vuonna 2020 kaupunginhallituksen päätöksellä.

Sateenkaariliput nousevat salkoon 10.-16.6. myös HAMKin kampuksilla sekä Hämeen linnassa.

Muita Pride-tapahtumia kaupungilla

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto

Hämeenlinnan kirjastoista on mahdollista lainata sateenkaarevaa kirjallisuutta Priden viettoon. Kirjastojen henkilökunta koostaa lukuvinkkejä kuukauden aikana kaikkien iloksi Vanamo-verkkokirjastoon ja kirjaston somekanaviin.

Hämeenlinnan kaupunginmuseo

Sateenkaarilippu on yksi tunnetuimpia sukupuoli- ja seksuaalivähemmistön symboleja. Hämeenlinnan kaupunginmuseon Museo Skogsterin Rauhan värit -työpajassa solmitaan yhteistä ryijyä Pridelipun väreissä 11.6.2024 alkaen. Tule tekemään siihen oma riemukas kohtasi!

Lisäksi kaupunginmuseo järjestää Raatihuoneella ke 19.6. luennon ”Ihmissudet ja seksuaali- sekä sukupuolivähemmistöt fiktiossa”. Luennoitsija Nea Lahtinen käsittelee luennollaan ihmissuden historiaa populaarikulttuurissa, ja sitä, miten ihmissuden kautta fiktiossa käsitellään näkemyksiä ja ennakkoluuloja seksuaalisuudesta ja sukupuolista.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon Museo Skogsterissa on parhaillaan käynnissä Suden hetki -näyttely, joka kertoo suomalaisten ja kantahämäläisten suhteesta susiin. Näyttely jatkuu 19.8.2024 saakka.

Hämeenlinnan taidemuseo

Hämeenlinnan taidemuseossa Taidevaltakunta ’24 -biennaalin kesäkuun lopun Pride-viikon työpajassa la 29.6. klo 13–16 tehdään taidetta kaikissa sateenkaaren väreissä. Pajassa tutustutaan kollaasitekniikkaan ja luodaan värikäs omakuva paperista ja kierrätysmateriaaleista. Lisäksi biennaalin taiteilija Jussi Lautu esittelee muunsukupuolisuutta käsittelevää teostaan samana päivänä, la 29.6. klo 14–15.

Iittalan musiikkijuhlat

Perjantaina 14.6. Iittalan musiikkijuhlien avajaiskonsertissa kuullaan ensiesityksenä Tuomas Nikkasen teos Waltz for Phuong- Poikarakkauden 101 päivää.