Hämeenlinnan lyseon lukion Vuoden lyseolaiseksi valittiin suurlähettiläs Jaakko Lehtovirta

Entisten oppilaiden yhdistyksen hallitus on valinnut Vuoden lyseolaiseksi filosofian tohtori, ulkoasiainneuvos, Suomen Ukrainan suurlähettiläs eli Suomen Kiovan-suurlähetystön päällikkö Jaakko Lehtovirran. Tunnustus jaettiin lyseon Lycee-juhlassa tiistaina 5.12.2023.

Jaakko Lehtovirta on kirjoittanut ylioppilaaksi Hämeenlinnan lyseosta vuonna 1983, opiskellut Turun yliopistossa yleistä historiaa ja väitellyt tohtoriksi. Hän on työskennellyt muun muassa Suomen Kuala Lumpurin, Tokion ja Moskovan edustustoissa, ulkoministeriön Venäjä-yksikön päällikkönä sekä ulkoministeriön pääopettajana maanpuolustuskursseilla.

Juhlapuheessaan Entisten oppilaiden yhdistyksen puheenjohtaja Jutta Äijälä korosti nykyisille lyseolaisille ja ylioppilaille erityisesti diplomatiataitojen merkitystä elämässä.

– Toivon, että olette opintojenne aikana oppineet myös kaikista tärkeimmän taidon, ja se on vuorovaikutuksen taito. Vuorovaikutustaito on sitä, miten kykenemme kytkeytymään toisiimme, auttamaan toisiamme ja hyödyntämään toistemme voimavaroja.

Vuoden lyseolaiseksi valittu Jaakko Lehtovirta seisoo salin edessä olevassa puhujakorokkeella pitämässä puhetta.

Valinnasta

Lyseon entisten oppilaiden yhdistys valitsee perinteisesti Vuoden lyseolaisen entisten oppilaiden joukosta. Valinnassa korostetaan valittavan uraa tai asemaa työelämässä tai eri alojen tai ilmiöiden yhteiskunnallista merkitystä tai ajankohtaisuutta. Jaakko Lehtovirta on järjestyksessä 28. Vuoden lyseolainen. Jo valituksi tulleiden Vuoden lyseolaisten joukossa on laaja valikoima tieteen, taiteen, talouden, politiikan ja johtajuuden asiantuntijoita ja merkkihenkilöitä.

Hämeenlinnan lyseon lukio | Koulutuskuntayhtymä Tavastia (kktavastia.fi)