Hämeenlinnan muuttovoitto jatkuu

Viime vuoden tapaan Hämeenlinnan väestönkehitys näyttää hyvältä jo ensimmäisen vuosipuoliskon jälkeen. Alkuvuoden eli tammi-kesäkuun aikana Hämeenlinnan väkiluku kasvoi 80 asukkaalla. Vuonna 2019 alkuvuoden kasvu oli 16 asukasta, jolloin kuluva vuosi näyttää erityisen hyvältä.

Hämeenlinnan väestönkehitys on voitollista erityisesti kuntien välisen muuttoliikkeen ansioista. Alkuvuonna kuntien välisessä muutossa tehtiin voittoa 111 asukasta ja vastaavasti maahanmuutossa voittoa tehtiin 63 asukasta. Kokonaisuudessaan muuttoliikkeessä tehtiin voittoa lähes saman verran kuin 2019. Alkuvuoden aikana luonnollinen väestönkasvu (-96) on ollut viime vuotta selvästi parempi, sillä syntyneitä oli 26 enemmän ja kuolleita 40 vähemmän.

Muutoksia viimeaikaisessa väestönkehityksessä

Hämeenlinnan parantunut asema väestökilpailussa korreloi maakunnan väestönkehityksen sekä myös suurten kaupunkien muutoksiin. Koko Kanta-Hämeen maakunnan tilanne on kehittynyt viimeisten vuosien aikana, mihin voi tutustua tarkemmin Hämeen liiton sivuilla esitetyssä väestökatsauksessa.

Alkuvuoden aikana, ja myös edellisinä vuosina, on havaittavissa muutoksia myös suurten kaupunkien väestönkehityksessä. Helsingin, Turun ja Espoon kotimainen muuttovoitto painui alkuvuodesta jo negatiiviseksi, minkä lisäksi Tampereella ja Vantaallakin luvut ovat laskusuunnassa. Myös vuoden 2019 alkupuolisko oli suurille kaupungeille selvästi aiempia vuosia heikompi.

Lisätiedot: erityissuunnittelija Ismo Hannula, puh. 03 621 2018, ismo.hannula@hameenlinna.fi