Hämeenlinnan päiväkotien ja koulujen toiminta jatkuu supistetusti

Poikkeustilan jatkuessa Hämeenlinnan päiväkotien ja koulujen toiminta jatkuu edelleen supistetusti. Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti osa yksiköistä pidetään suljettuna uusien rajoitusten mukaisesti 13.5.2020 saakka. Opetusta jatketaan pääosin etäopiskeluna. Valtioneuvoston suositus on edelleen se, että varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa ja 1.–3.-luokilla olevat lapset pysyvät kotona, jos siihen on mahdollisuus.

Valtioneuvoston tiedote 6.4.2020

Palveluja uudella tavalla

Hämeenlinnan kaupungin nuorisopalvelujen toiminta jatkuu poikkeustilan aikana verkossa digitaalisesti ja jalkautumalla nuorten kokoontumispaikoille. Nuorisotyöntekijät ovat läsnä ja tavoitettavissa eri sosiaalisen median kanavissa kuten WhatsApp, Instagram, Facebook, Snapchat sekä myös puhelimitse.

Lisätietoa nuorisopalvelujen verkkosivuilta

Kulttuurilaitokset, museot ja kirjastot pysyvät suljettuina 13.5.2020 saakka, mutta luettavaa, katsottavaa ja kuunneltavaa löytyy verkosta. E-aineistot ovat käytettävissä myös kirjastojen ollessa suljettuna. Kaupunginmuseon verkkosivuilla on videoita, podcasteja ja tehtäväpaketteja. Taidemuseon sivuilta pääsee etätaidegalleriaan. Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin Kotivara tarjoaa tartuntavaaratonta taidetta. Lisäksi ulkoliikuntapaikkojen esittelyvideoiden parissa voi tutustua Hämeenlinnan lukuisiin ulkoliikuntamahdollisuuksiin.

Lisätietoa kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluista

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta

Perusopetuksen 1.-2.vuosiluokille ja erityisen tuen oppilaille järjestettävä aamu- ja iltapäivätoiminta siirtyy 14.4.2020 alkaen poikkeusolojen ajaksi kaupungin kouluohjaajien tehtäväksi. Avoinna olevien koulujen lähiopetuksessa olevien lasten määrä on ollut varsin pieni, joten aamu- ja iltapäivätoiminnan tarvekin on ollut vähäistä.

Jos lapsi ei osallistu aamu- ja iltapäivätoimintaan, ei asiakasmaksua veloiteta.

Muutoksista tiedotetaan tarkemmin Wilman välityksellä huoltajille ja sivistys- ja hyvinvointitoimialan verkkosivuilla.

Lisätiedot:
Sivistyksen ja hyvinvoinnin palveluohjaus sihy.palveluohjaus@hameenlinna.fi