Hämeenlinnan taidemuseo ja HPK yhteistyöhön Vexi Salmen innoittamana

Hämeenlinnan taidemuseossa avautui marraskuussa Vexi Salmen taidekokoelmaa esittelevä Vexi Salmi ja ystävät -näyttely. Näyttelyyn liittyen HPK Liiga Oy ja Hämeenlinnan taidemuseo tekevät laajaa yhteistyötä, jonka toivotaan tuovan uusia ystäviä niin jääkiekon pariin kuin taiteen äärellekin. Sekä urheilu että taide tarjoavat ihmisille elämänvoimaa tuovia vaikuttavia kokemuksia, mukaan lukien ystävyyssuhteita.

Hämeenlinnan taidemuseossa 3.–18.1.2023 vieraileva saa mahdollisuuden lunastaa ilmaisen ottelulipun 18.1.2023 järjestettävään HPK-KalPa-peliin. Peli pelataan Hämeenlinnassa Pohjantähti Areenalla klo 18.30.

Vastaavasti tammikuussa 2023 HPK:n kausikortilla tai tammikuun ottelulipulla pääsee ilmaiseksi vierailemaan Hämeenlinnan taidemuseossa, jossa Vexi Salmi ja ystävät -näyttely on esillä. Myös HPK:n junioripelaajat saavat tuoda yhden aikuisen kanssaan kerralla museoon tammikuun ajan näyttämällä jäsenkorttiaan. Hämeenlinnan taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy aina alle 18-vuotiaille.

Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyn aikana HPK:n fanituotteita on myynnissä taidemuseon museokaupassa. Kävijä voi ostaa museolta esimerkiksi HPK:n logolla varustellun kaulaliinan tai vauvan bodyn.

Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyssä tulevat esiin taide, ystävät ja jääkiekko

Vexi Salmi (1942–2020) oli Hämeenlinnan taidemuseon ystävä. Hän keräsi elämänsä varrella mittavan taidekokoelman, jonka hän lahjoitti synnyinkaupungilleen ja sen taidemuseolle vuonna 2010 yhdessä puolisonsa Katri Wanner-Salmen kanssa.

Kuvataiteen lisäksi Vexi Salmi oli suuri jääkiekon ja HPK:n ystävä. Hämeenlinnan taidemuseon kokoelma-amanuenssi Tanja Pääskynen on ottanut Vexi Salmen kiintymyksen jääkiekkoon huomioon näyttelyn ripustussuunnitelmassa. Vexi Salmen kokoelman veistoksia on aseteltu jääkiekko-ottelun lähtöasemiin. Asetelman keskellä on HPK:n vuonna 2006 voittama ensimmäinen SM-kultamitali, jonka Vexi Salmi sai lahjaksi ystävältään, HPK:n legendaariselta jääkiekkoilijalta Hannu Savolaiselta. Vexi Salmi sanoitti HPK:n maalilaulun ”Se on siellä”, sekä kirjoitti Suomen mestaruuden innoittamana HPK:n historiikin ”Huuto kuului Hauholle saakka – HPK:n pitkä tie mestaruuteen”.

Hämeenlinnan taidemuseon ja HPK:n yhteistyöstä kertova video on nyt julkaistu taidemuseon YouTube-kanavalla.

Lisätietoja näyttelystä Hämeenlinnan taidemuseon sivuilla