Hämeenlinnan taidemuseo juhlii 70-vuotissyntymäpäiväänsä 24.5.

Hämeenlinnan taidemuseo juhlii 70-vuotissyntymäpäiväänsä ti 24.5.2022 klo 11–18, jolloin museon avautumisesta yleisölle tulee päivälleen 70 vuotta. Kutsumme kaikki hämeenlinnalaiset sekä museon ja taiteen ystävät kauempaankin juhlistamaan päivää kanssamme.

Museon näyttelyihin on syntymäpäivänä vapaa sisäänpääsy koko päivän klo 11–18, ja kello 11 julkistetaan museon uusin lainattava taideaineisto, eli taidelaukku. Sen on suunnitellut ja toteuttanut tanssi- ja performanssitaiteilija Salla Talvikki Nieminen. Syntymäpäivän kunniaksi tarjoamme myös kakkukahvit 400 ensimmäiselle kävijälle klo 14 alkaen.

Lisäksi toteutamme kuraattorikierroksia sekä Meidän valintamme että Elämän äärellä -näyttelyihin tasatunneittain:

  • Klo 12 Meidän valintamme, Engel-rakennus
  • klo 13 Elämän äärellä, Lohrmann-rakennus
  • klo 14 Meidän valintamme, Engel-rakennus
  • klo 15 Elämän äärellä, Lohrmann-rakennus
  • klo 16 Meidän valintamme, Engel-rakennus
  • klo 17 Elämän äärellä, Lohrmann-rakennus

Elämän äärellä -näyttelyssä opastavat näyttelyn kuratoineet nuoret ja Meidän valintamme -näyttelyn oppaina toimivat museon henkilökunnan edustajat.

Hämeenlinnan taidemuseon uusin Taidelaukku pohtii surun ja lohdun kokemusta

Hämeenlinnan taidemuseo lainaa taideaineistoja, eli taidelaukkuja, koulujen, varhaiskasvatuksen, palvelutalojen, päivätoimintaryhmien, omaishoitajien ja aikuisryhmien käyttöön. Taidelaukkujen toteutuksesta ja suunnittelusta ovat vastannet paikalliset taiteilijat ja laukkujen mukana on myös tehtävä- ja opastusrunko. Taideaineistot on tarkoitettu tuottamaan iloa, elämyksiä ja oivalluksia. Haluamme, että taide saavuttaa kaikki – myös ne, joiden on vaikeampaa päästä taidemuseoon paikanpäälle.

Taidemuseon syntymäpäivänä ti 24.5. klo 11 julkistetaan juuri valmistunut taidelaukku Taskusta versoo suru, jonka suunnittelija ja toteuttaja tanssi- ja performanssitaiteilija Salla Talvikki Nieminen esittelee aineiston.

Taskusta versoo suru -taidelaukku pohtii surun ja lohdun kokemusta lempeästi ja hyväksyvästi. Siihen kuuluu viisi puulle tulostettua valokuvateosta, takki ja ristipistotyö. Laukussa on myös mukana tehtäviä, jotka ohjaavat tulkitsemaan teosta ja pohtimaan surun ja lohdun teemoja keskustellen tai luovien harjoitusten avulla. Laukku sopii kouluikäisille lapsille ja aikuisille. Niemisen toteuttama taidelaukku on saanut innoituksensa Hämeenlinnan taidemuseoon talletettuun Niemistö-kokoelmaan kuuluvasta kuvataiteilija Anu Tuomisen teoksesta Lämpimät jalat, lämpimät muistot (2003).

Hämeenlinnan taidemuseo
Viipurintie 2
13200 Hämeenlinna
Avoinna: ti-to klo 11-18, pe-su klo 11-17
www.hameenlinnantaidemuseo.fi