Hämeenlinnan taidemuseon joulupajassa lauantaina 9.12. askarrellaan joulukortteja ja kirjalahjoja puupiirrostekniikalla

Hämeenlinnan taidemuseossa juhlistetaan joulun odotusta kaikille avoimessa ja museoon lipun ostaneille maksuttomassa joulupajassa. Pajassa voi askarrella joulukortin sekä kirjalahjan ja se järjestetään punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa lauantaina 9.12. klo 12–15.

Joulukortit toteutetaan pajassa puupiirrostekniikalla: osallistujat pääsevät kaivertamaan ja hiertämään jouluisen kuvan joulutervehdykseensä. Kortteja voi luoda myös vedostamalla jo kaiverretuista laatoista tai kokoamalla jouluisia kollaasikortteja valmiista puupiirroksista. Joulukortteja luodaan taidegraafikko Tiina-Katriina Mustosen johdolla.

Taidegraafikko Tuula Moilasen työpajassa valmistetaan näppäriä ja hauskoja taskukirjoja japanilaisella lankasidonnalla. Kansien värit ja kuviot ovat vapaasti yhdisteltävissä. Kirjaan voi kirjoittaa viestin ystävälle, tai kerätä siihen runoja tai aforismeja. Kirja on mainio pieni joululahja!

Inspiraationa uusi Puupiirtäjien Seura 10 vuotta -näyttely

Joulupaja on inspiroitunut Ajan syyt: Suomen Puupiirtäjien Seura 10 vuotta -näyttelystä, joka on esillä Hämeenlinnan taidemuseon Lohrmann-rakennuksessa 24.11.2023–19.5.2024. Ajan syyt juhlistaa suomalaista puupiirrosta ennen ja nyt. Taidegrafiikan vanhin muoto elää monipuolisena, kokeilevana nykytaiteena, kulkien grafiikanlehdiltä kirjoihin ja kolmiulotteisiin teoksiin. Vuonna 2024 juhlitaan Suomen Puupiirtäjien Seuran ensimmäistä vuosikymmentä, ja heidän grafiikkansa vie taidemuotoa yhä uusiin suuntiin.

Näyttelyssä nähdään nykypuupiirroksia sekä teoksia Hämeenlinnan taidemuseon kokoelmasta, varhaisista puupiirroksista moderniin taiteeseen. Mukana on teoksia mm. Akseli Gallen-KallelaltaHugo Simbergiltä ja Ellen Thesleffiltä.

Näyttelyyn osallistuvat Puupiirtäjien Seuran jäsenet Reetta Ahonen, Laura Ahvonen, Outimaija Hakala, Iina Heiskanen, Sanna Horvath, Jussi Juurinen, Outi Koivisto, Heli Kurunsaari, Kari Laitinen, Tuula Moilanen, Tiina-Katriina Mustonen, Johanna Pihlajamaa, Kukka Pitkänen, Taru Salonen, Leena Vainio ja Anniina Vainionpää.