Hämeenlinnan taidemuseossa vietetään Lasten lauantaita musiikkituokioiden merkeissä

Hämeenlinnan taidemuseossa vietetään Lasten lauantaita 23.9.2023 klo 11.30 ja klo 14 alkavissa musiikkituokioissa leikkien ja laulaen. Tuokiot toteutetaan punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa (Viipurintie 2, Hämeenlinna) esillä olevassa Ryömi, konti – Viesti vauvuudesta näyttelyssä.

Puoli tuntia kestävä musikaalinen ja draamallinen hyvän mielen taidetuokio soveltuu parhaiten alle kouluikäisille lapsille. Perheen pienimmät voivat osallistua aikuisen sylissä tunnelmasta nauttien. Tuokiot toteuttavat museon työntekijät Niina Perttula sekä Juulia Kawka. Lasten lauantai -tapahtumien yhteydessä lasten kanssa saapuvat aikuiset pääsevät tutustumaan Hämeenlinnan taidemuseoon ilmaiseksi.

Hämeenlinnan taidemuseossa on esillä 22.10.2023 saakka Ryömi, konti – Viesti vauvuudesta näyttely, joka on kontattava tilateos sekä erityisesti vauvoille ja vauvaperheille suunnattu elämystilallinen kokonaisuus. Teoksen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Porissa sijaitsevan Lastenkulttuurikeskus Kruunupään taiteilijat, joilla on pitkä kokemus taidetyöstä vauvojen kanssa. Näyttely sopii kaikenikäisille. Lohrmann-rakennuksen alakerrasta löytyy myös vauvalounge, jossa voi viettää aikaa lasten kanssa sekä lämmittää vauvanruokaa ja nauttia eväitä taiteeseen tutustumisen ohessa.

Lohrmann-rakennuksessa on esillä lisäksi 22.10.2023 asti Vexi Salmi ja ystävät – Teoksia Vexi Salmen kokoelmasta -näyttely, joka esittelee kattavan kokonaisuuden Vexi Salmen (21.9.1942 Hämeenlinna – 8.9.2020 Helsinki) keräämästä mittavasta taidekokoelmasta, jonka hän lahjoitti synnyinkaupungilleen ja sen taidemuseolle vuonna 2010 yhdessä puolisonsa Katri Wanner-Salmen kanssa.

Lasten lauantait ovat Hämeenlinnan kulttuurilaitosten järjestämiä maksuttomia lastentapahtumia ja lukuvuoden jokaisena viikonloppuna Hämeenlinnassa on tarjolla laadukasta lastenkulttuuria.

Tutustu syksyn 2023 Lasten lauantaiden ohjelmaan: www.kulttuurikeskusarx.fi/lastenlauantai

Artikkelikuva: Kirsi Jaakkola