Hämeenlinnan Teatterin elokuun kuulumiset

Elokuu alkoi ja samalla käynnistyy teatterimme 120-vuotisjuhlakausi!

120 vuotta sitten 30.7. kirjattiin kokouspöytäkirjoihin Hämeenlinnan Teatterin syntyyn vaikuttavat lauseet. Tuosta hetkestä viikkoa myöhemmin saatiin koolle perustava kokous ja näyttelijäin seura perustettiin. Tuolloin näyttelijäseuran tarkoituksena oli olla yhdyssiteenä Hämeenlinnan työväenyhdistyksen näytelmätaidetta harrastavain jäsenten keskuudessa, kehittää jäseniään näytelmätaiteessa ja lausunnoissa sekä hankkia jaloa ja virkistävää ohjelmaa yhdistyksen huveihin. Minna Canthin Murtovarkaus oli järjestäytyneen näyttämöseuran ensimmäinen harjoitettu näytelmä 1903.

Teatteri tulee nostamaan sen 120-vuotista historiaa esille 120 somepostauksen myötä, joten kannattaa ottaa teatterin somekanavat seurantaan! Facebookissa Hämeenlinnan Teatteri ja Instagramissa @hmlteatteri. Toki, historian kohokohdista laitetaan tietoa myös teatterin uutiskirjeisiin, mutta hieman typistetymmin.

Syksyn ohjelmisto

Koko ensi syksyn ohjelmisto on monipuolinen kattaus teatteria parhaimmillaan. Omassa ohjelmistossamme on niin musiikista, jännityksestä kuin historiasta tarinansa ammentavat näytelmät. Vierailevina esiintyjinä meille saapuu Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa VII, Aku Hirviniemen ja Iiro Rantalan pikkujoulushow, Merja Larivaara sekä Kari-Pekka Toivonen orkestereineen Avaa sydämesi -konsertilla sekä nykysirkusta Company Katen & Pasin esityksellä Suhde.

Tutustu ohjelmistoon teatterin sivuilla

Varaa nyt siis paikkasi ja tule nauttimaan teatterin taiasta kanssamme!