Hämeenlinnan Teatterin kevään 2021 ohjelmisto

Maailman kantaesitys ja kuuluisia kirjailijoita; niistä koostuu Hämeenlinnan Teatterin kevään 2021 ohjelmisto. Ohjelmistokokonaisuudesta vastaa ensimmäistä kertaa taiteellinen johtaja Kari-Pekka Toivonen.

Kevään ensimmäinen ensi-ilta 21.1. Herman Kochin menestysromaanin pohjalta dramatisoitu näytelmä Illallinen

Romaani on ollut kansainvälinen menestys. Tämä kahden pariskunnan ympärille kehittyvä psykologinen trilleri nähdään ensimmäistä kertaa teatterinäyttämöllä Suomessa, Hämeenlinnassa maailman kantaesityksenä.

Paul ja Claire tapaavat Paulin veljen Sergen ja hänen vaimonsa Babetten hienossa amsterdamilaisessa ravintolassa. Heidän viisitoistavuotiaat poikansa ovat sekaantuneet järkyttävään tapahtumaan. Mitä on tapahtunut? Kuka vanhemmista tietää mitäkin ja kuinka pitkälle he ovat valmiita menemään suojellakseen lapsiaan ja pitääkseen perheensä koossa? Ja milloin on menty liian pitkälle? Salaisuudet aukeavat ja jännitteet kasvavat ruokalaji ruokalajilta. Varmaa on vain se, että mikään ei ole tämän illan jälkeen ennallaan.

Dramatisointi Pasi Lampela, ohjaus Kari-Pekka Toivonen.

Rooleissa: Mikko Leskelä, Liisa Peltonen, Janne Virtanen, Sinikka Salminen, Birgitta Putkonen, Aleksi Rantanen

Lisätietoja Hämeenlinnan teatterin sivuilta

Kohtauksen partaalla ensi-illassa 11.2.

Ranskalaisen näytelmäkirjailija Viktor Haïmin loistava teksti on kirpeänjulma ja hullunhauska kahden naisen valtapeli. Palkitut taiteilijat, näyttelijä ja käsikirjoittaja-ohjaaja, ovat aloittamassa uutta yhteistyötä.
Alun silkkihansikkaat vaihtuvat nopeasti henkisiin nyrkkeilyhanskoihin, joiden timakoilla iskuilla tähdätään sumeilematta vyön alle.

Ohjaus Johanna Reilin. Lavalla upeat näyttelijät Katariina Kuisma-Syrjä ja Johanna Reilin.

Lisätietoja Hämeenlinnan teatterin sivuilta

Kolmas ensi-ilta 11.3. Jäniksen vuosi

Jäniksen vuosi on tarina Vatasesta ja jäniksestä vauhdikkaalla karkumatkalla yhteiskunnan oravanpyörästä. Ihmisen ja ympäristön haavoittuvaa suhdetta valottava road-trip täynnä tunnistettavia rouheita tyyppejä ja hitusen toivoa ja rakkauttakin.

Arto Paasilinnan alkuperäisteoksen uudelleensovitus on Esa Leskisen, Sami Keski-Vähälän ja Kristian Smedsin käsialaa. Uuden tulkinnan ohjaa mm. Varasto-elokuvista tunnettu ohjaaja Taru Mäkelä.

Ensiesiintymisensä näyttämöllä Hämeenlinnassa tekee Kari-Pekka Toivonen Vatasen roolissa. Rooleissa Henna-Maija Alitalo, Arttu Kapulainen, Birgitta Putkonen, Sinikka Salminen, Sonja Salminen, Kari-Pekka Toivonen

Lisätietoja Hämeenlinnan teatterin sivuilta

Omaa upeaa ohjelmistoa tulee täydentämään vierailijoiden kirjo, mm. Iiro Rantala ja Lotta Kuusisto, Pate Mustajärvi, Jonna Järnefelt ja Jukka Nylund, Maria Lund ja Päivi Pylvänäinen.

Vapun alla nauretaan vatsalihakset kipeäksi Saikku, kiitos! –festivaaleilla, joka koostuu neljästä eri esityksestä. Lapsille ja koko perheelle kevään tarjonta on runsas; Red nose companyn –Frankenstein, Arkeologin arvoitus! ja Linnateatterin Etusivun juttu.

Kevään ohjelmiston myynti aloitetaan syksyn rajoituksilla. Numeroidut paikkaliput otetaan käyttöön syksyn jälkeen.

Lisätietoja:

taiteellinen johtaja Kari-Pekka Toivonen p. 050 3707299, kari-pekka.toivonen@hmlteatteri.fi
www.hmlteatteri.fi