Hämeenlinnan Teatterin rakenteellisen muutostyön selvityshenkilöksi valittu YTM Matti Apunen

Hämeenlinnan kaupunginhallitus on asettanut Hämeenlinnan Teatterin sitovaksi tavoitteeksi vuodelle 2019 rakenteellisen muutostyön toteuttamisen teatterin toiminnan uudistamiseksi. Teatterin hallitus valitsi tarjousten perusteella selvityshenkilöksi Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtajuuden jättäneen Matti Apusen.

Selvitystyön tarkoitus on, että Hämeenlinnan Teatteri oy:n taloudelliset toimintaedellytykset paranevat pysyvästi pitkällä tähtäimellä. Selvitystyössä mietitään organisaatiomallin muutoksia ja mahdollisuuksia laajentaa teatterin liiketoimintaa. Teatterin työntekijät ovat kiinteästi mukana suunnittelutyössä, jotta henkilökunnan osaaminen saadaan parhaiten luomaan yhteistä näkemystä Hämeenlinnan Teatterin tulevaisuudesta.

Matti Apunen on ollut Aamulehden kulttuuritoimittaja 1984- 1993, Aamulehden kehityspäällikkö ym. 94-97, Aamulehden päätoimittaja vastaava päätoimittaja 1998-2010, Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n johtaja 2010- 2019. Apunen on kriitikko, kolumnisti ja mediakommentaattori.

Alkaneesta työstään Hämeenlinnan Teatterissa hän sanoo: ” Hämeenlinnan Teatterilla on vahva asema maakunnan johtavana teatterina. Sillä on kuitenkin edessään samat rahoituspulmat kuin useimmilla taidelaitoksilla. Selvitystyössä yritämme katsoa, miten tätä niukkuutta voitaisiin helpottaa ja missä kaikessa modernilla teatterilla voi olla rooli ”

Selvitystyö on aloitettu ja toteutetaan kokonaisuudessaan kevään 2019 aikana.

Hämeenlinnan Teatterissa kävi viime vuonna noin 32 000 katsojaa. Teatterin tulos oli + 46 000€. Kevätkauden ohjelmistossa jatkavat vielä draama Hiljaiset sillat ja dekkari Kahvi mustana. Omaa ohjelmistoa täydentää laaja vierailuohjelmisto lapsille ja aikuisille. Hämeenlinnan Teatteri on Hämeenlinnan kaupungin strateginen yhtiö.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo. p. 050 4152015
Matti Apunen p. 040 7688778