Hämeenlinnan Teatterin syksyn odotetuin ensi-ilta Kaksi kuningatarta 3.11.

Kaksi kuningatarta on vahvojen naisten hurja tragedia. Näytelmä kertoo Englannin kuningatar Elisabethin ja Skotlannin kuningatar Maria Stuartin verisestä valtataistelusta. Lopputulos on raadollinen tosi tarina oman aseman säilyttämisestä 1500-luvulta. Maailman valloittaminen ja taistelu vallasta on kipeän totta myös meidän ajassamme.

Kaksi kuningatarta on ollut kahden upean naisen, ohjaaja Taru Mäkelän ja näyttelijä Ritva Oksasen haave jo pitkään. Hämeenlinna valikoitui näytelmän esityspaikaksi hyvin luonnollisesti. Taru Mäkelä ohjasi vuosi sitten suuren suosion saaneen Jäniksen vuosi -näytelmän Hämeenlinnaan ja Ritva Oksanen on näytellyt vuosien varrella lukuisissa esityksissä Hämeenlinnan Teatterissa mm. uuden näyttämön juhlanäytelmässä Niskavuoren naiset. Ritva on esittänyt Hämeenlinnassa upeita ja vahvoja naisia, heistä mainittakoon mm. Maria Callas, Marlene Dietrich ja nyt Elisabeth 1.

Kaksi kuningatarta -näytelmässä on mukana myös vierailemassa kolme loistavaa miesnäyttelijää. Heistä Iikka Forss on ensimmäistä kertaa Hämeenlinnan Teatterin lavalla. Hän valmistui teatteritaiteen maisteriksi 2000 ja ollut näyttelijänä Lahden kaupunginteatterissa sekä Helsingin kaupunginteatterissa. Hänet tunnetaan myös lukuisista elokuvista sekä televisiosarjoista mm. Aallonmurtajasta.

Miika Laakso ja Janne Raudaskoski ovat jo tuttuja kasvoja hämeenlinnalaisille. Miika vieraili ensimmäistä kertaa Hämeenlinnassa Järki ja tunteet -näytelmässä. Janne puolestaan teki ensi esiintymisensä Näytelmä, joka menee pieleen -esityksessä. Tänä syksynä molemmat nähdään veljeksinä Onnettoman onnellinen -musiikkikomediassa.

Teksti Friedrich Schiller, suomennos Matti Rossi, sovitus Antti Hietala, ohjaus Taru Mäkelä, lavastussuunnittelu Juha Mäkipää, pukusuunnittelu Anne Laatikainen, valosuunnittelu Veikko Pulli, äänisuunnittelu Lauri Malin

Rooleissa Ritva Oksanen, Liisa Peltonen, Iikka Forss, Miika Laakso, Sinikka Salminen, Janne Raudaskoski

Liput ja esitysajat Hämeenlinnan Teatterin sivuilla