Hämeenlinnan uusi myynti- ja markkinointipalvelu on valmiina esittäytymään

Hämeenlinnan uusi myynti- ja markkinointipalvelu on valmiina esittäytymään niin hämeenlinnalaisille kuin valtakunnallisestikin.

–  Lanseeraamme palvelumme sidosryhmille ja mahdollisille tuleville yhteistyökumppaneillemme Verkatehtaan matkailuseminaarissa 14.3. Heti seuraavalla viikolla esittäydymme Helsingissä kaksipäiväisillä Kongressimessuilla, kertoo kokous- ja kongressipäällikkö Karita Toivanen.

Omaa brändiä Hämeenlinnan kokous & kongressi ei itselleen rakenna.

–  Meillä on Hämeenlinnassa jo yksi strategia ja yksi brändi. Olemme sen alla ja näytämme Hämeenlinnalta.

Linnan Kehityksen kanssa uudella myynti- ja markkinointiorganisaatiolla on selkeä työnjako.

–  Me keskitymme yrityksiltä yrityksille suunnattuihin tapahtumiin, kokouksiin ja konferensseihin. Linnan Kehitys huolehtii puolestaan kuluttajille suunnatuista sisällöistä ja yleisestä kaupunkimarkkinoinnista. Yhteistyötä kuitenkin teemme, lupaa Toivanen.

Päämääränä on kasvattaa kaupungin matkailutuloa, yritysten liikevaihtoa ja alueen tunnettuutta.

Yhden luukun palvelua yrityksille

Matkailualalla kauan toiminut Karita Toivanen valmisteli jo syksyllä projektipäällikkönä uutta myynti- ja markkinointipalvelua.

–  Kahdeksaan vuoteen ei Hämeenlinnassa ole yrityksille ollut tällaista yhdeltä luukulta saatavaa palvelua. Useissa isommissa kaupungeissa sellainen on. Syksyllä 2022 lähdimme hakemaan kumppaneita mukaan ja miettimään toiminnalle yhteisiä pelisääntöjä.

Verkatehdas hallinnoi kaupungin ja yritysten yhteistyötä käytännössä. Isoimpina kumppaneina mukana ovat nyt Verkatehtaan lisäksi Original Sokos Hotel Vaakuna, Tawastia Group, Scandic Aulanko ja Vanajanlinna Oy.

–  Pikkuhiljaa tavoittelemme mukaan yhteistyöhön myös pienempiä kumppaneita: kuljetusyhtiöitä, ravintoloita, ohjelmapalveluiden tarjoajia, teattereita, kulttuurikohteita ja toimitilojen tarjoajia, täkäläisiä yrityksiä, jotka näkevät tästä meidän toiminnastamme lisäarvoa omalle toiminnalleen.

Hämeenlinnan kaupunki maksaa osan toiminnasta.

–  Kaikki mukaan tulevat yritykset maksavat näkyvyyttä vastaan markkinointirahan. Liikkeelle on lähdetty pienin resurssein, mutta toivomme voivamme kasvattaa palvelua pitkäjänteisesti.

Yhteistyötä oppilaitosten kanssa

Kokouskohteiden lisäksi yhdeksi tärkeimmistä yhteistyökumppaneista Karita Toivanen nostaa Ammattiopisto Tavastian. Molemmilla on halu lisätä matkailualan kiinnostavuutta.

–  Kaikilla matkailuyrityksillä on nyt haasteena osaavan työvoiman saanti. Tavastiassa järjestetään matkailukoulutusta, mutta ala ei ehkä juuri nyt ole kaikkein vetovoimaisin. Haluamme osaltamme vahvistaa alan imagoa ja luoda uskoa, että tulevaisuudessa Hämeenlinnassa riittää alan työpaikkoja.

Yhteistyötä ja kumppanuutta mietitään tulevaisuudessa myös Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa.

–  Hämeen ammattikorkeakoulu järjestää kongresseja, joissa mukana on myös kansainvälisiä osanottajia. Ehkä voimme olla jatkossa myös heille avuksi ja laajentaa toimintaamme tuonnempana kansainväliseksi, miettii Toivanen yhteydenottoa HAMKille.

www.hameenlinnakongressi.fi

Teksti: Sirpa Silmäri
Kuva: Miika Kangasniemi