Hämeenlinnan väki on kuntatyön kehittäjäheimoa

Kuntatyö ei ainakaan Hämeenlinnassa ole enää lainkaan sitä mitä kliseisesti luullaan tai väitetään. Uudistamme työn tekemisen tapoja ja toimintamalleja. Tärkeää on, että toimintakulttuuri mahdollistaa erilaiset kokeilut ja teot, jotka rakentavat tulevaisuuden Hämeenlinnaa. Työelämä ja toimintaympäristö on viime vuosien aikana muuttunut nopeammin kuin koskaan ennen ja sen takia tarvitsemme kykyä uudistua ja uudistaa.

Kaupungin henkilöstöstä jo runsaat 70 henkilöä on suorittanut tuotekehityksen erikoisammattitutkinnon. Valmennukseen osallistuvat ovat verkostoituneet yli toimialarajojen, tehneet isoja ja pieniä kokeiluja sekä ottaneet satoja kehitysaskeleita tulevaisuuden Hämeenlinnaa luoden. Uusi ammattitutkintoa suorittava ryhmä aloittaa syksyllä.

Hämeenlinnan kaupungin henkilöstöllä on mahdollisuus tehdä työtä monipaikkaisesti ja työaikojen osalta joustetaan hyvinkin monin tavoin. Henkilöstön hyvinvoinnista ja aktiivisuudesta huolehditaan mm. monipuolisella liikuntatarjottimella, hyvinvointivalmennuksilla, liikunnalla työn lomassa, sähköpyörälainoilla ja palvelusvuosimuistamisilla.

”Kävelypalaveri on viikon kohokohta”

Joka tiistaiaamu starttaa säähän kuin säähän kävelemään iso joukko Hämeenlinnan seudun työllisyyden kuntakokeilun henkilökuntaa. Liikkeellä ei olla pelkästään laittamassa töppöstä toisen eteen, vaan samalla pidetään viikkokokousta yhteisistä ajankohtaisista asioista.

”Näistä kävelypalavereista on muodostunut meille osallistujille viikon kohokohta. Ja voi sitä harmia ja pettymystä, jos mukaan ei jostain syystä pääsekään”, tietää hankinta-asiantuntija Hilkka Luukkonen.
Itse hän suuntaa kulkunsa mielellään metsään, mutta palaveriin voi halutessaan osallistua myös kuntosalilta. Monipaikkaisuus on teknisesti mahdollista ja sallittua.

”Huonoa omaatuntoa työajalla liikkumisesta ei tarvitse kenenkään kantaa, koska kaupunki työnantajana nimenomaan suosittelee sitä”, naurahtaa Luukkonen.

Työn tuunauksella saa joustoa arjen aikatauluihin

Sosiaaliohjaaja Eveliina Sampakoskesta ei puuduttava kahdeksasta neljään rutiini ole koskaan tuntunut omalta. Siksi hän tarttui innostuneena työnantajansa tarjoamaan mahdollisuuteen kokeilla joustotyötä. ”Nyt takana on neljän kuukauden kokeilu ja päätin jatkaa oman työajan tuunausta tästä eteenkinpäin. Tykästyin”, kiittää Sampakoski.

”Parasta tässä on, kun voi itse vaikuttaa työhönsä, sen suunnitteluun, ja tehdä sitä silloin, kun oma vireystaso on parhaimmillaan. Se motivoi.”

Sampakoski saattaa aamulla venyttää uniaan hiukan pidempään kuin mitä pelkkä työaikaliukuma sallisi ja tulla töihin esimerkiksi kello kymmeneksi.

”Toisinaan taas voin tehdä arkena lyhyemmän työpäivän ja kuitata puuttuvat tunnit lauantaina kirjauksia tehden. Rajat työlle ja vapaa-ajalle tässä joutuu luomaan itse. Minulla se tarkoittaa, että sunnuntaisin en tee töitä.”

Asiakastapaamisia Sampakoski ei vielä ole sopinut virka-ajan ulkopuolelle. ”Suunnitelmissa kuitenkin on, että voisin kokeilla niitä iltoihin ja lauantaihin, jos se helpottaisi töissä tai koulussa olevia asiakkaitani.”

Hae meille töihin: www.hameenlinna.fi/tyopaikat

Teksti: Sirpa Silmäri

Artikkeli on julkaistu Hämeenlinnan kaupungin asukaslehti Arjessa mukana 2/2022. Voit lukea koko lehden sähköisenä e-julkaisuna.