Hämeenlinnassa lauletaan vuorokausi yhteen menoon

Hämeenlinnan Raatihuoneella järjestetään 12.-13.10.2019 ainutlaatuinen yhteislaulumaraton. Lauantaista klo 12 alkaen lauletaan kannesta kanteen Kultainen laulukirja, joka sisältää 400 suomalaisille tuttua laulua. 

Raatihuoneen julkisivu torilta

Kultainen laulukirja on yksi suomalaisen musisoinnin kulmakivistä. Kirjan laulaminen kannesta kanteen on sopivasti huimapäinen kunnianosoitus sekä yhteislauluperinteelle että lähes jokaisen kodin kirjahyllystä löytyvälle laulukirjalle.

”Hienoa, että kaupunki on voinut olla mahdollistamassa maratonin järjestämistä,” iloitsee kulttuuripäällikkö Janne Nieminen Hämeenlinnan kaupungilta.

Esilaulajina toimivat Hämeenlinnan seudun lukuisat kuorot ja muut kokoonpanot, lisäksi luvassa on laulavia vierailijoita kauempaakin. Yhteislaulumaraton alkaa lauantaina 12.10. Maamme-laululla ja päättyy Sibeliuksen Finlandiaan sunnuntaina 13.10. Lauantaina lauletaan klo 12-24, sunnuntaina klo 12-18.

Maratonin taustalla on Hämeenlinnan Sibelius–seuran monivuotinen vapaaehtoistyö. Yhteislauluilloissa on pitkään käytetty Kultaista laulukirjaa, ja nyt heräsi ajatus laulaa se kerran yhtäjaksoisesti alusta loppuun. Kultainen laulukirja on yksi suosituimmista suomalaisista laulukokoelmista. Se julkaistiin ensimmäisen kerran 1989, ja siitä on otettu jatkuvasti uusia painoksia. Kirjaan on valikoitu 400 laulua, jotka ovat tuttuja suurimmalle osalle suomalaisista. Laulujen asteikko ulottuu elokuvasävelmistä lastenlauluihin ja maakuntalauluista ulkomaisiin iskelmiin. 

Suurtapahtumalla Hämeenlinnan Sibelius-seura haluaa antaa kaikille mahdollisuuden nauttia musiikista Sibeliuksen syntymäkaupungissa. Yhteislaulumaratonin järjestävät yhteistyössä Hämeenlinnan Sibelius -seura, Kulttuurikaari ja Hämeenlinnan kaupunki. 

Lisätiedot:

Juhani Koivisto, Hämeenlinnan Sibelius –seuran puheenjohtaja, juhani.koivisto@opera.fi 

Leena Aarnipuu, Yhteislaulumaraton-ryhmän puheenjohtaja, puh. 0400 929 498 

Kultainen laulukirja
Kultainen laulukirja – yhteislaulumaraton Facebookissa