Hämeenlinnassa tapahtuu 10.-16.7.

Paljon kaikenlaista tapahtumaa ja puuhaa on tällekin viikolle! Katso tärpit alta ja suuntaa mieluisiin.

10.7. Suomen kuvataiteen päivä

Suomen kuvataiteen päivänä 10.7.2023 useat toimijat Kanta-Hämeessä järjestävät kuvataiteeseen liittyvää toimintaa. Tarjolla on muun muassa työpajoja, opastuksia, maalaustapahtumia, taiteilijatapaamisia, näyttelyitä ja esityksiä. Suurin osa tapahtumista on ilmaisia ja toivottavat kaikki tervetulleeksi.

Tutustu ohjelmaan Hämeenlinnan taidemuseon sivuilla

11.7. Muistojen Hämeenlinna -kävelykierros

Opastetulla kävelykierroksella muistellaan menneitä ja tutustutaan jo kadonneeseen Hämeenlinnaan. Luvassa on rakennus-, kulttuuri- ja teollisuushistoriaa. Lähto Linnankadulta Hämeenlinnan kirkon pääoven edestä klo 18.

Kesto: 1,5-2 tuntia
Hinta: 10€/hlö, lapset maksutta (käteismaksu tai MobilePay)

Tutustu Kanta-Hämeen oppaiden kävelykierroksiin sivuillamme

12.7. Palanderin talon pihakierros

Kierroksella kuulet tontin ja rakennusten historiasta sekä vaiheista. Varauduthan sään edellyttämällä vaatetuksella, kaatosateella kierros peruttu. Kierros alkaa klo 12.30, liput ostetaan ennen kierroksen alkua Palanderin talon lipunmyynnistä. 30 minuutin kierroksen jälkeen voit osallistua samalla lipulla Palanderin talon opastetulle kierrokselle.

Tutustu tapahtumaan kaupunginmuseon sivuilla

13.7. Linja-autoaseman Kesäjamit

Ammattitanssijoiden ja -muusikoiden kevyesti kuratoimassa jamittelutilaisuudessa lattia on vapaana kaikille klo 18-20. Yleisö on tervetullut paikalle tanssimaan, soittamaan tai seuraamaan vapaata improvisaatiota Hämeenlinnan Taiteilijaseuran No past -Funny future -kesänäyttelyn keskelle. Oma instrumentti mukaan! Jameissa mukana tanssitaiteilija Ada Freund ja muusikko Antti Polameri.

14.7. Herkkujen yö Hauholla

Vuonna 2001 ensi kerran järjestetty ruokatapahtuma, jossa on herkuttelukohteita eri puolilla Hauhoa. Maukkaat hauholaisherkut katetaan jälleen nautittavaksi perjantaina kello 18-24. Ruoka- ja kulttuurielämyksiä, leppoisaa yhdessäoloa ja viihdettä.

Tutustu tapahtumaan Herkkujen yön Facebookissa

Herkkujen yön kohteet kartalla

16.7. Kesäkadun puistokirppis

Häly ry:n järjestämä puistokirppis Hämeensaaren kesäkadulla klo 11-16. Voit tulla kauppaamaan omat, tarpeettomiksi jääneet tavarasi. Ota mukaasi pöytä tai viltti kotoa myyntialustaksi. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita, eikä myyntipaikka maksa mitään. Myynnissä on myös kahvia.

Tutustu tapahtumaan Facebookissa

Mitä muuta Hämeenlinnassa voisi tehdä? Kurkkaa vinkit www.visithameenlinna.fi