Hämeenlinnassa tapahtuu 17.-23.7.2023

Hämeenlinnan menoja ja meininkejä viikolle 29:

19.7. Vexi Salmi -yhteislaulutilaisuus

Hämeenlinnan torilla yhteislauletaan jo toisen kerran Vexi Salmen rakastetuimpia tekstejä ja harvemmin kuultuja helmiä. Klo 18.00 alkavassa tapahtumassa laulattajina ovat Veeti Kallio, Samae Koskinen ja Petra Gargano. Musiikin johdosta vastaa tuttuun tapaan Jussi Mikkola.

Tutustu yhteislaulutilaisuuteen
Tapahtuma Facebookissa

19.-26.7. Entisaikaa etsien -kesänäyttely Hauhontakana

Hauhontaustan kyläyhdistys ry järjestää tänä vuonna monipuolisesti mennyttä maalaiselämää kuvaavan ”Entisaikaa etsien” -näyttelyn. Kylätien varteen Kivituvalle (Hauhontaustantie 645) rakentuu 1940–1960 -lukujen ”kyäkki, pirtti ja kammari” sekä parvelle kootaan saman ajan työvälineitä liittyen niin karjanhoitoon, puutöihin, kuin muihinkin askareisiin. Näyttelyn avajaiset 19.7. klo 19-21.

Tutustu näyttelyviikon ohjelmaan

21.7.-31.7. Renkoviikko

Renkoviikon meiningit aloitetaan tällä viikolla ja ne jatkuvat aina heinäkuun loppuun asti! Tällä viikolla Rengossa on mm. iltatori Kaloisten kylätalolla, kesäkahvila ja Jaakon juhla Nummenkylän kylätalolla, markkinatanssit Sotkanlinnassa ja iltabileet Cafe Bar Rengiassa.

Yksi Renkoviikon kohokohdista on perinteiset Jaakon markkinat 22.7. klo 9-15.

Tutustu Renkoviikon ohjelmaan
Tapahtuma Facebookissa

21.-22.7. Mellakka Festival

Räppipäiden kansanvaellus tapahtuu jälleen heinäkuussa, kun suuren suosion saavuttanut Mellakka Festival järjestetään Linnanpuistossa neljättä kertaa.

Tapahtuman esiintyjiin lukeutuvat: Ramirez (USA), Eliozie (USA), Gettomasa, KPC Show, Sexmane, Cledos, Etta, Fabe, Turisti, Jambo ja monta muuta!

Tutustu festareihin
Tapahtuma Facebookissa

22.7. Tuulos-päivä

Kaikille avointa Tuulos-päivää vietetään klo 10-14. Vierailukohteita on ympäri pitäjää, ja niitä voi näppärästi kiertää esimerkiksi pyörällä! Tuulos-päivän kohteita ovat mm. kotiseutumuseo Museo-Eerola, Tuulosrievän leipomomyymälä & kahvila ja Setälä-Eerolan tila.

Tapahtuma Facebookissa

22.-23.7. Dingon keikat Hämeenlinnan Uudella Kesäteatterilla

Tänä kesänä Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri esittää Dingo-musikaalia. Viikonloppuna on vuorossa jotain todella spesiaalia: yhtye itse tulee vetämään kesäteatterin näyttämölle kaksi keikkaa, K18-keikka 22.7. klo 21 ja ikärajaton keikka 23.7. klo 15. HUOM. Sunnuntain 23.7. ikärajaton keikka on peruttu – kesäteatteri on yhteydessä lipun ostajiin.

Tutustu keikkoihin

Mitä muuta Hämeenlinnassa voisi tehdä? Kurkkaa vinkit www.visithameenlinna.fi