Hämeenlinnassa tapahtuu 21.-27.8.

Elokuun loppuun mahtuu vielä runsaasti monipuolista ohjelmaa. Kurkkaa alta menovinkit omaan makuusi.

21.-27.8. Lammi-viikko

Saisiko olla kenties sirkusta ja musiikkia, historiallisia valokuvia vaiko pesäpallon puulaakiturnaus? Lammilaiset yhdistykset ja yhteisöt ovat jälleen koonneet monta hyvää ja kiinnostavaa tapahtumaa elokuiselle viikolle juhliakseen Lammia ja lammilaisuutta.

Ohjelma kokonaisuudessaan

24.8. Street Fishing Hämeenlinna

Street fishing eli katukalastus on kalastamista urbaanissa ympäristössä, usein aivan keskustojen tuntumassa. Suomen Vapaa-ajankalastajien järjestämässä Street fishing -kilpailussa kalastetaan kaverin kanssa kahden hengen tiiminä ja koska katukalastajat varustautuvat yleensä kevyesti, luonnehtii tekemistä rentous. Eli lähikalastusta parhaimmillaan! Kyseessä on mitä oivallisin ulkoilumuoto, josta saa mieleenpainuvia elämyksiä ja usein myös lähiruokaa.

Hämeenlinnan Street fishing -kilpailun kisakeskus sijaitsee Linnanpuistossa. Kireitä siimoja kisailijoille!

Tapahtuman lisätiedot Facebookissa

24.8. Hyvän Mielen tori

Hämeenlinnan seudun vapaaehtoistoiminnan verkoston toimijat järjestävät yhdessä Hyvän Mielen Tori -tapahtuman torstaina 24.8.2023 Hämeenlinna torilla (Raatihuoneenkatu 11), klo 16–19.

Tapahtuman avaa klo 16 sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko. Yleisölle on tarjolla livemusiikkia, kun esiintymässä ovat sekä Vanajan mieskuoron kvartetti että Hämeenlinnan Ukrainakeskuksen musiikkiesitys. Lisäksi luvassa on tanssia, vapaaehtoisten paneelikeskustelu sekä iloinen toribingo, johon osallistujien kesken arvotaan hierontalahjakortti. Lisäksi toritapahtumassa on myös eri yhdistysten esittelyä.

Hyvän mielen tori -tapahtumassa voidaan pitää hauskaa yhdessä ja oppia samalla vapaaehtoistoiminnan tärkeydestä yhteiskunnassamme. Tulevaisuudessa vapaaehtoistoiminnan tärkeys lisääntyy edelleen ja nyt osallistujilla on mahdollisuus päästä tutustumaan helposti eri mahdollisuuksiin Hyvän Mielen Tori -tapahtumassa.

Hämeenlinnan seudun vapaaehtoistoiminnan verkosto on paikallisten vapaaehtoistoimintaa tarjoavien tahojen verkosto ja yhteenliittymä. Haluamme madaltaa kynnystä tulla mukaan vapaaehtoistoimintaan sekä tehdä tärkeää vapaaehtoistoimintaa näkyväksi.

Hyvän Mielen Tori -tapahtuma Facebookissa

25.8. Taiteiden yö

Hämeenlinnan Taiteiden Yö kutsuu nauttimaan monitaiteisen kaupunkifestivaalin tunnelmasta ja ohjelmasta. Ohjelmaa ovat tuottamassa niin kulttuurin ja taiteen ammattilaiset kuin harrastajatkin, yksittäiset tekijät, yhdistykset, seurat ja organisaatiot.

Taiteiden yön ohjelmat ovat yleisölle maksuttomia, ellei ohjelman kuvauksessa toisin mainita.

Tutustu Taiteiden yön ohjelmaan

25.-26.8. Johtajatulet

Suomen Partiolaisten järjestämä Johtajatulet-tapahtuma kokoaa 25.–27.8. ennätykselliset 3 300 osallistujaa Hämeenlinnaan Evon retkeilyalueelle. Elämyksellisessä johtajuusseminaarissa rakennetaan parempaa johtajuutta muun muassa Susanna Rahkamon, Mikael Salon, Jukka Kurttilan, Mika Pantzarin, Ilona Rauhalan, Asta Raamin, Minna Karhusen ja Aleksi Lumpeen johdolla.

Suomen Partiolaisten Johtajatulet tuo 3 300 osallistujaa 25.–27.8. Evolle – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

25.-26.8. Vanajanlinnan viinijuhlat

Viini valloittaa Vanajanlinnan – viikonloppu on omistettu viinille, herkuille ja hyvälle seuralle.

Viikonlopun ohjelmaisäntänä toimii Sami Kuronen. Juhlakansaa ovat liikuttamassa Diandra, Reino Nordin, Younghearted, Olli Halonen, Ressu Redford, Jimmy Cola ja DJ Jysky.

Tutustu viinijuhlien ohjelmaan

Mitä muuta Hämeenlinnassa voisi tehdä? Kurkkaa vinkit www.visithameenlinna.fi